Bröderna Ricardo och Tomas Gouveia spelar Portugal Masters denna veckan. Arkivbild: Getty Images

Portugal Masters

Årets femte brödrapar som spelar i samma tävling

David Howell firar 707 i Portugal och går om Sam Torrance i antal spelade tävlingar på DPWT.

Text: Bo Hansson • 2022-10-27 Uppdaterad 2022-10-27

Portugal Masters, som började på torsdagen, är den sista tävlingen på DP World Tour innan de avslutande två slutspelstävlingarna i Sydafrika och Dubai.
Sista chansen att fixa sitt kort till nästa år. De 117 bästa på rankingen får fulla rättigheter nästa säsong.
Det gäller också för de som ligger längre upp att ta sig in i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika. De 64 bästa får spela där. Efter den tävlingen går de 50 bästa till tourfinalen i Dubai.

Portugal Masters är också tävlingen där säsongens femte brödrapar kliver in och spelar i samma tävling på DP World Tour.
Hemmaspelaren Ricardo Gouveia, som ligger 120 på rankingen och alltså kämpar för att behålla kortet, får denna verkan sällskap av sin yngre bror Tomas som gör sin första tävling på DPWT.
Övriga brödrapar som spelat i samma tävling någon gång under säsongen är Matthew och Alex Fitzpatrick, Rasmus och Nicolai Höjgaard, Edoardo och Francesco Molinari samt Yannick och Jeremy Paul.
Denna vecka är det dock endast bröderna Gouveia som är ”fulltaliga”. Nicolai Höjgaard, Alex Fitzpatrick, Edoardo Molinaro och förra veckans vinnare Yannick Paul får klara sig utan brödrastöd i Portugal.Howell förbi Torrance


Dessutom gör engelsmannen David Howell sin 707:e start på DP World Tour denna veckan. Därmed går 47-åringen förbi Sam Torrance och upp på andra plats på listan över flest spelade tävlingar på touren.
Det är bara tre spelare som spelat fler än 700 tävlingar på DPWT.
Miguel Angel Jimenez (719), Howell (707) och Sam Torrance (706).
– Spelet har förändrats mycket under åren. Alla slår mycket längre nu men på andra sätt är mycket sig likt. Det har alltid känts som en vänlig tour med bra kamratskap. Vinna och individuella framgångar är fantastiskt men det är sakerna som inte kostar några pengar som är de bästa – vänskapen, kamratskapet, säger David Howell till DPWT.

Veckans ledartavlor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-27
TournyttDavid HowellDP World TourPortugal MastersRicardo GouveiaTomas GouveiaTournytt
Rulla till toppen