Den spanska världsfemman Jon Rahm tar nu ett längre uppehåll från tävlingsgolfen // Foto: Getty Images

Rahm tar långt uppehåll

Världsfemman: "Ska inte röra klubborna under överskådlig framtid"

Text: Martin Strömberg • 2022-10-25 Uppdaterad 2022-10-25

Världsfemman Jon Rahm, slutade delad fyra i förra veckans CJ Cup, fyra slag bakom Rory McIlroy. Men spanjoren var inte nöjd med känslan på banan, han kämpade med svingtankar på banan, och nu väljer Rahm att ta ett längre uppehåll från tävlingsgolfen.

– Jag ser fram mot att vara ledig. Jag ska inte röra klubborna under överskådlig framtid vilket är välbehövligt, sa Rahm efter tävlingen.

Rahm har tagit en seger vardera på PGA Tour och DP World Tour under säsongen men har ändå fallit till en femteplats på OWGR (Official World Golf Ranking) från den förstaplats han hade när året inleddes. Mycket beroende på att spelet i majors inte riktigt fungerat, han har som bäst en delad 12:e plats i U.S. Open under 2022. Även under förra veckans tävling hade han svårt att fokusera på rätt saker under spelet.

– Jag kände mig obekväm med järnslagen nästan hela tävlingen och om någon sagt på torsdagen att jag skulle gå 14 under par och varit nära segern så hade jag inte trott dem. Jag tycker inte om att tänka för mycket på svingen när jag spelar, förklarade Rahm.

Nu blir det vila från golfen under en längre period och nästa tänkbara start för Rahm är i DP World Tour Championship i Dubai den 17-20 november. Rahm är just nu på en elfteplats på Race to Dubai.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-25
TournyttDP World TourJon RahmPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen