Det blir hårdare konkurrens oftare och mer pengar att spela om för världsspelare som Jon Rahm, US Open-vinnare 2021. Bild: Getty Images

PGA Tour

Fler stjärntäta tävlingar på PGA Tour

Ytterligare fyra tävlingar får höjd status och minst 20 miljoner dollar i prispott.

Text: Bo Hansson • 2022-10-19 Uppdaterad 2023-03-01

Som ett led i att möta konkurrensen från LIV Golf har PGA Tour givit nio tävlingar högre status den här säsongen. Nio tävlingar där prissumman ökats och där de bästa spelarna på touren förbundit sig att delta som ett led i de nya reglerna att de största stjärnorna också åtagit sig att spela minst 20 tävlingar på touren varje år. Detta för att de bästa ska spela i samma tävlingar oftare.
I de nio tävlingarna ingår bland annat The Players, Fedex Cup-slutspelet, The Memorial och Arnold Palmer Invitational.

Nu kommer PGA Tour att ge ytterligare fyra tävlingar högre status säsongen 2023 – The Waste Management Phoenix Open, RBC Heritage, Wells Fargo Championship och Travelers Championship, skriver Golfweek.
Alla ”upphöjda” tävlingar kommer att ha en prispott på minst 20 miljoner dollar.

Totalt kommer alltså 13 tävlingar på schemat att ha högre status. Lägg på de fyra majortävlingarna och de bästa spelarna på PGA Tour kommer att ställas mot varandra minst 17 gånger under nästa år.
Världsfemman Jon Rahm är inte överförtjust.
Han menar att ett sådant spelschema kommer att försvåra hans möjligheter att spela i Europa i den utsträckning han vill, skriver Golfweek.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-19
TournyttPGA TourTournytt
Rulla till toppen