Sergio Garcia spelade en rond och sedan bröt han, utan anledning. Bild: Getty Images

DP World Tour

Garcia bötfälls för sitt kritiserade avhopp

Har inte lämnat någon medicinsk förklaring till varför han bröt BMW PGA Championship.

Text: Bo Hansson • 2022-10-12 Uppdaterad 2022-10-12

I mitten av september gick Sergio Garcia runt på 76 slag den första dagen av BMW PGA Championship på Wentworth utanför London. Därefter drog sig spanjoren ur tävlingen utan någon förklaring.
Två dagar senare var 42-åringen på amerikansk fotboll i Austin, han såg en match mellan Texas och Alabama, och intervjuades inför matchen. Kritiken på sociala medier var omfattande.
Garcia har nu fått en icke offentliggjord summa i böter av DP World Tour för sitt tilltag, skriver Golf Digest. Han hade tre veckor på sig att lägga fram ett medicinskt skäl till varför han bröt tävlingen. Det har han inte gjort.
Enligt DP World Tours regler från man bara bryta en tävling efter första ronden på grund av en nödsituation eller av medicinska skäl som godkänts av tävlingsledningen.

Sergio Garcia har tagit 28,5 poäng i Ryder Cup sedan 1999. Det är flest poäng av alla européer som spelat i Ryder Cup.
Garcia, som gick över till LIV Golf i år, lär dock inte vara aktuell för spel i Italien nästa år oavsett hur det beslutas om LIV-spelares vara eller icke vara i Ryder Cup.
För att behålla sitt medlemskap på DP World Tour krävs att man spelar minst fyra tävlingar vid sidan av majors och WGC, om en av dem går i ens eget hemland. Annars är det sex tävlingar som gäller.
Sergio Garcia har spelat tre tävlingar och hade möjlighet att spela på hemmaplan på Valderrama denna veckan eller Mallorca nästa vecka men valde bort det.
Garcia spelar i stället på LIV i Jeddah 14–16 oktober och i LIV-finalen i Miami 28–30 oktober.
Därefter återstår bara Nedbank Golf Challenge och tourfinalen i Dubai på DPWT-schemat vilket gör att Sergio Garcia inte behåller sitt medlemskap på touren.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-12
TournyttBMW PGA ChampionshipDP World TourLIV Golf Invitational SeriesSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen