Dustin Johnson har gjort en fin säsong med ekonomiska mått mätt och spelat in cirka 340 miljoner kronor på LIV // Foto: Getty Images

Dustin Johnsons jättebonus efter LIV-segern

Blev förste spelare att vinna LIV Golfs poängliga individuellt.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-11 Uppdaterad 2022-10-11

Efter LIV Golf Bangkok veckan som gick – med spanjoren Eugenio Lopez-Chacarra som segrare – står det klart att ingen kan nå Dustin Johnson i toppen av den individuella poängligan. Det innebär att DJ kammar hem segerbonusen på 18 miljoner dollar, motsvarande drygt 204 miljoner svenska kronor på bara sex starter. Johnson har en seger och utöver det fyra topp tio-placeringar vilket adderar ytterligare nästan tio miljoner dollar samt att han spelat in tre miljoner i lagtävlingar. Summa summarum drygt 30 miljoner dollar under sex tävlingar eller cirka 340 miljoner kronor. För att sätta det i sammanhang är det mer än världsspelaren Xander Schauffele spelat in i hela sin karriär så här långt.

– Det är en ära och det känns stort att bli den första spelaren att vinna LIV individuellt, kommenterade Johnson när segern stod klar.

Dessutom fick Dustin Johnson en rejäl slant när han signade för LIV, enligt obekräftade uppgifter en bit över en miljard svenska kronor, men det råder fortfarande motstridiga uppgifter om huruvida prispengarna är inkluderade i den summan eller om det läggs till.

LIV Golf Invitational Series har en deltävling kvar, i Jeddah, Saudiarabien, veckan som kommer, innan det är dags för den stora lagfinalen i Miami på Doral den 28-30 oktober.Text: Martin Strömberg • 2022-10-11
TournyttDustin JohnsonLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen