Made in Himmerlands hål 16, det publikfriande korthålet med naturliga läktare. Bild: Getty Images

DP World Tour

Made in Himmerland flyttas till juli

Den danska tävlingen spelas två veckor innan The Open.

Text: Bo Hansson • 2022-10-10 Uppdaterad 2022-10-10

Hela spelschemat för DP World Tour 2023 har inte presenterats än men det står i alla fall klart att danska Made in Himmerland, som spelas några mil söder om Ålborg, får nytt speldatum.
I år gick Made in Himmerland 1–4 september. Nästa år är det 6–9 juli som gäller.
DP World Tours ökade samarbete med PGA Tour där vissa tävlingar ingår på båda tourerna medför att det behövs ändringar i spelschemat på DP World Tour.
Flemming Astrup, promotor för Made in Himmerland, fick välja mellan ett senare datum i september, ett datum i maj eller juli.
Det blev alltså juli.
– Det är ett kanondatum. Skolornas sommarlov har börjat men vi är inte så semesterdrabbade än att alla är borta. Det är ljust väldigt länge. Vi hade milt väder i september under årets tävling men allt annat lika är juli bättre, säger Astrup till danska golf.dk.
The Open spelas 20–23 juli på Hoylake utanför Liverpool. Normalt brukar det vara Irish Open och Scottish Open som veckorna innan drar till sig många av de som ska spela The Open. Nu blir schemat Made in Himmerland, Scottish Open och sedan The Open.
– Vi har fått den veckan där Irish Open brukar ligga och där brukar det vara ett starkt startfält, säger Flemming Astrup till golf.dk..
En annan fördel kan vara att den danska tävlingen nu ingår i rankingen till Ryder Cup 2023, vilket kan få europeiska spelare som ligger nära en Ryder Cup-plats att välja till Danmark.
Rankingperioden håller på till och med BMW Championship på PGA Tour. Den tävlingen avgörs 20 augusti 2023.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-10
TournyttDP World TourMade in HimmerlandThe OpenTournytt
Scroll to Top