Med stor sannolikhet kommer vi inte att se Sergio Garcia i det europeiska laget i Ryder Cup nästa år i Rom // Foto: Getty Images

Tournytt

Garcia väljer bort sista chansen till Ryder Cup

Uppfyller inte kraven på medlemskap i DP World Tour.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-07 Uppdaterad 2022-10-07

Det är fortfarande högst oklart hur det europeiska laget kommer att hantera spelarna som valt att ansluta till LIV Golf Invitational Series när det gäller uttagningen till Ryder Cup. Men spanjoren och den som tagit flest poäng genom tiderna för det europeiska laget, Sergio Garcia, kommer med största sannolikhet inte att finnas i det europeiska laget i Rom 2023. För att behålla sitt medlemskap på DP World Tour krävs att man spelar minst fyra tävlingar, vid sidan av majors och WGC, om en av dem är i sitt eget hemland. Annars är det sex tävlingar som gäller. Garcia har i nuläget spelat tre och enda återstående möjligheterna är att spela på Valderrama den 13-16 oktober eller på Mallorca och Son Muntaner veckan efter, något som Garcia väljer att inte göra. Garcia spelar istället på LIV i Bangkok denna veckan, i Jeddah den 14-16 oktober och i lagfinalen i Miami den 28-30 oktober. Exit medlemskap i DP World Tour och med största sannolikhet Ryder Cup.

– Jag vill spela där jag känner mig älskad och just nu känner jag mig inte uppskattad på DP World Tour. Jag är nöjd med vad jag har uppnått och kommer att njuta av livet med mer tid med familjen hemma, sa Garcia inför veckans tävling i Bangkok.

Redan efter The Open på St Andrews tidigare i år var Garcia tveksam om framtiden.

– Jag har gett halva mitt liv till Europatouren och när jag sedan gör ett personligt och professionellt val för min egen skull så behandlar de mig så här. Jag tycker synd om Ryder Cup men jag spelar där de vill ha mig och andra gör som de vill, sa Garcia då.

Nu verkar det med stor sannolikhet som att vi har sett det sista av Sergio Garcia i Ryder Cup-sammanhang.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-07
TournyttLIV Golf Invitational SeriesRyder Cup 2023Sergio Garcia
Scroll to Top