Rory McIlroy och Harry Diamond efter segern i tourfinalen på East Lake i Atlanta. Bild: Getty Images

DP World Tour

McIlroy försvarar sin kritiserade caddie

Rory McIlroy har kompisen Harry Diamond som caddie. Det är det många som tycker är fel. Det tycker inte världstvåan. ”Våra resultat talar för sig själva, vi har vunnit massor”, säger han.

Text: Bo Hansson • 2022-10-03 Uppdaterad 2022-10-03

Rory McIlroy slutade delad fyra i Dunhill Links, två slag efter segraren Ryan Fox. Återigen var nordirländaren uppe och högg på en seger.
På bagen gick, som vanligt, caddien Harry Diamond.
Irländske Diamond är en av Rory McIlroys bästa kompisar, han är före detta amatörgolfare av hög klass och deras samarbete var från början tänkt som en tillfällig lösning.
Nu har de jobbat tillsammans sedan 2017.
Många röster har sedan dess höjts i press, tv och på sociala medier för att McIlroy, som inte vunnit en major sedan 2014, borde ha en annan, mer erfaren, caddie för att få ut sin fulla potential.
I en intervju med BBC under Dunhill Links-veckan försvarade McIlroy sin caddie. Med eftertryck.
– Det är lätt för folk att hoppa på honom, men jag skulle inte ha honom på bagen om jag inte tyckte att han var bra på det han gör. Jag tycker att jag genom åren har bevisat att jag vet vad jag gör här ute, sa McIlroy.

Sedan Diamond började på bagen har Rory McIlroy vunnit nio PGA-titlar, inklusive Fedex Cup 2019 och 2022.
I år har McIlroy på nio framträdanden på DP World Tour, inklusive de fyra majortävlingarna, inte varit sämre än tolva. Hans majorfacit den här säsongen är 2–8–5–3 och på PGA Tour har Rory McIlroy vunnit två tävlingar och spelat hem tourfinalen och därmed hela Fedex Cup.
I söndags kunde det ha blivit seger i Dunhill Links men McIlroy slutade delad fyra.
– Det vi har uppnått på fem år … 95 procent av alla caddies här ute är avundsjuka på en sådan karriär. Det är verkligen lugnande att ha honom vid min sida. Han har växt in i sin roll riktigt bra. Våra resultat talar för sig själva. Vi har vunnit massor. Vi har vunnit två Fedex Cup tillsammans, säger Rory McIlroy till BBC.
– Jag är helt övertygad om att om jag fortsätter spela den golf jag spelar just nu så kommer jag att få många fler chanser att vinna majors, säger Rory McIlroy.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-03
TournyttHarry DiamondRory McIlroyTournytt
Scroll to Top