media-GettyImages-1424645719

Long drive

DeChambeau tvåa i Longdrive-VM

Föll mot sin tyske tränare i sista omgången.

Text: Oskar Nilsson • 2022-10-02 Uppdaterad 2023-04-18

128 av världens främsta longdrivers deltog i årets upplaga av PLDA World Championship i Mesquite, Nevada. Bland dem 2020-års US Open-segrare och åttafaldiga PGA Tour-vinnaren Bryson DeChambeau. Under lördagen lyckades DeChambeau avancera hela vägen till final, bland annat tack vare en drive på 380 meter när det endast återstod åtta deltagare.

Väl framme i finalen tog det stopp för Bryson vars längsta drive på 372 meter inte räckte för att slå Martin Borgmeier från Tyskland. Tysken noterades bland annat för en drive på 390 meter och kan numera titulera sig som världsmästare i longdriving. Borgmeier är sedan tidigare välbekant med DeChambeau efter att tysken ingått i DeChambeaus team av tränare – ihop med namn som Chris Como och andra.

I förra årets upplaga slutade DeChambeau sjua och det är uppenbart att hans intåg på PLDA-scenen bidragit till att öka intresset för sporten. Efter att ha bärgat hem gårdagens VM-titel var Borgmeier tydlig med att sporten har DeChambeau att tacka för mycket.

– Jag skulle inte vara här, ingen av oss skulle vara här med den teknologiska utvecklingen vi haft, om inte en kille kommit in för ett år sedan och gjort sporten till vad den är idag. Och den killen är Bryson DeChambeau.


Text: Oskar Nilsson • 2022-10-02
TournyttBryson DeChambeauLong DriveMartin Borgmeier
Rulla till toppen