Överlyckliga Cam Davis och Adam Scott efter att ha plockat en viktig poäng i fyrbollsmatchen på lördagen // Foto: Getty Images

Det Internationella laget slog tillbaka – Presidents Cup lever

Har gjort match igen av Presidents Cup.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-25 Uppdaterad 2022-09-25

Efter två dagar såg Presidents Cup ut att i princip vara avgjord. Det amerikanska laget ledde med 8-2 och imponerade stort på Quail Hollow CC. Men under lördagens två spelomgångar slog det Internationella laget tillbaks, man vann dagen med 5-3, fick en tydlig nytändning på slutet, och nu väntar en spännande avslutningsdag. Tolv singlar ska spelas och USA leder med 11-7.

– Varje seger mot ett amerikanskt lag är en skön dag. Det är inte många gånger i min karriär som jag har känt att mitt lag har haft momentum, men idag kände jag hur vi plötsligt vände känslan i matchen, sa australiensaren Adam Scott, som tog två segrar under lördagens spel.

Först vann Scott foursomematchen tillsammans med japanen Hideki Matsuyama mot USA:s Cameron Young och Collin Morikawa. Sedan spelade han och landsmannen Cam Davis hem sin fyrbollsmatch efter en dramatisk avslutning där Davis avslutade med eagle-birdie-birdie för seger med ett hål mot Sam Burns och Billy Horschel. Nu har det internationella laget verkligen burit med sig en positiv känsla inför sista dagens singlar. Tom Kim tog också två poäng och avslutade under fyrbollsmatchen med att slå upp en järntvåa på sista hålet och göra birdie för att besegra Xander Schauffele och Patrick Cantlay i en spännande match. Det var Schauffele och Cantlays första nollpoängare i årets upplaga.

– Det finns i varje fall hopp inför avslutningen. Vi kunde ha varit i en bättre situation men det finns en strimma ljus, sa det Internationella lagets kapten, Trevor Immelman.

Det Internationella laget har bara lyckats besegra USA en enda gång i Presidents Cup, 1998 på Royal Melbourne. Skulle man lyckas vinna i år skulle det vara en stor skräll då man varit kraftigt nederlagstippade inför matchen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-25
TournyttAdam ScottCam DavisPatrick CantlayPresidents CupTom KimTournyttTrevor ImmelmanXander Schauffele
Rulla till toppen