Belgaren Thomas Pieters hamnade i en mycket märklig, möjligen unik situation, under andra ronden av Open de France // Foto: Twitter

Bisarr situation i Paris – stördes av hostande barn – fick återplacera bollen

En av de märkligaste situationerna någonsin på DP World Tour.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-24 Uppdaterad 2022-09-24

En av de mer märkliga händelserna på länge utspelade sig under fredagens spel i Open de France. Belgaren Thomas Pieters stod över en lång putt på tredje hålet och precis när han skulle slå till bollen försökte han plötsligt avbryta svingen, men han träffade bollen som rullade en dryg meter framåt. Han förklarade efteråt att han blev störd av ett barn i publiken som hostade och att han ville avbryta slaget. Efter att ha tillkallat två domare fick Pieters till slut återplacera bollen och tvåputtade sedan för par. Något som skulle visa sig vara felaktigt.

Efter att ha sett situationen efter ronden förklarade DP World Tours chefsdomare, Mark Litton, att Pieters försök att avbryta slaget hade misslyckats och att slaget borde ha räknats och att han skulle ha spelat vidare på bollen där den låg. Pieters slapp dock att bestraffas i efterhand då reglerna säger att om en spelare får ett felaktigt utlåtande av en domare ska man inte straffas i efterhand.

Pieters signerade för 70 slag andra ronden och efter en 66-rond under lördagen är han nu delad trea, två slag bakom ledande dansken Rasmus Højgaard.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-24
TournyttDP World TourTournytt
Rulla till toppen