Askersunds Golfklubb utmed Vätterns norra strand är spelplats för Dormy Open 2023. Foto: Mickael Tannus

Tournytt

Dormy Open får ny spelplats

Ägaren: "Tillsammans ska vi göra detta till en riktig golffest i Närke"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-23 Uppdaterad 2022-09-23

Sedan starten 2021 har Dormy Opens två upplagor spelats på Öster by Stenson i norra Stockholm. Men under 2023 kommer tävlingen som ingår i European Challenge Tour att spelas på Askersunds Golfklubb vid Vätterns norra strand. Banan öppnades med nio hål 1984, fem år senare stod 18 hål designade av amerikanen Ronald Fream klara.

År 2010 köpte Dormygrundarna Lasse Johansson och Mats Hedlund banan, och har sedan dess kontinuerligt höjt nivån på såväl faciliteter som spelytor. Under senaste året har 72 nya tees (fyra på varje hål) byggts på banan, tidigare fanns bara röd och gul tee. Och det har vässat banan ytterligare. Danske arkitekten Caspar Grauballe står för designarbetet.

Nu anses anläggningen redo att ta sig an Challenge Tour-spelarna under sommaren 2023.

– Det känns fantastiskt kul att få se en Challenge Tour-tävling på vår bana. Det hade vi nog inte kunnat drömma om när vi tog över för tolv år sedan, men ju bättre banan har blivit desto mer realistiskt har det känts. Så nu är vi oerhört stolta över att vi får möjligheten att visa upp Askersund på den här nivån. Det känns superroligt att en liten ort som Askersund får ett riktigt stort evenemang nästa år och vi har mött stor entusiasm och support från medlemmar, grannklubbar och kommuninvånare. Tillsammans ska vi göra detta till en riktig golffest i Närke, säger Lasse Johansson, grundare av Dormy och delägare i Askersunds Golfklubb.

De första två upplagorna av Dormy Open har vunnits av fransosen Félix Mory 2021 och spanjoren Emilio Cuartero Blanco 2022.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-23
TournyttAskersunds GolfklubbChallenge TourDormy OpenEmilio Cuartero BlancoFélix MoryLasse JohanssonMats HedlundNyheterRonald FreamTournytt
Scroll to Top