Greg Norman åkte till Washington och fick sina fiskar varma av republikanska kongressmän. Bild: Getty Image

LIV Golf

Norman fick det hett om öronen i kongressen

"Ett gäng rika killar får inte spela golf där de vill – det bryr jag mig inte om över huvud taget."

Text: Bo Hansson • 2022-09-22 Uppdaterad 2022-09-22

Greg Norman, förre världsettan och numera chef för saudistöttade LIV Golf, var i Washington under onsdagen för att träffa  medlemmar av den amerikanska kongressen och förklara sin syn på PGA Tours agerande gentemot LIV som Norman anser vara ett brott mot konkurrensfriheten.
PGA Tour har stängt av de spelare som, för stora pengar, gått över till LIV. LIV-tävlingar ger heller inga världsrankingpoäng.
Men Norman fick kritik från republikanskt håll när han träffade Republican Study Committee, den största konservativa gruppen i kongressen, skriver The Hill.
Republikanen Chip Roy (Texas) pressade Greg Norman på han samröre med Saudiarabien och varför det inte finns registrerat.
­– Kom inte här och låtsas som att du gör stora saker medan du är hallick för miljarder dollar av saudiarabiska pengar och kungariket Saudiarabien i USA. Det här är PR för Saudiarabien, det är PR för LIV Golf, sa Roy till reportrar efter mötet.

Tim Burchett, som representerar Tennessee, lämnade till och med mötet innan det var slut. Burchett menade att han inte förstod allt av Normans australiska accent och att det han sa ändå ”mest var propaganda”. Burchett avvisade Normans tal om konkurrensförstörande beteende.
– Ett gäng rika killar får inte spela golf där de vill – det bryr jag mig inte om över huvud taget. Den federala regeringen måste hålla sig ifrån sånt här och helt enkelt låta det här country club-gänget ta hand om sitt eget spel, sa Burchett.
Han var inte klar där. Han fick också in en känga mot LIV Golfs koppling till Saudiarabien, skriver The Hill.
– Det här ska inte behöva ta upp vår tid. Vi är en konservativ organisation och vi borde ägna oss åt saker som vi behöver ta itu med i det här landet, inte behöva syssla med vad ett gäng saudis, ett gäng oljemiljardärer, håller på med.

Greg Norman fick det hett om öronen men var positiv på sociala medier efteråt.
“Jag uppskattade att få träffa er alla och att få dela med mig av vår vision för golfen”, skrev han bland annat på Instagram.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-09-22
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesPGA TourTournyttWashington
Scroll to Top