Tre troliga tilltänkta nyckelspelare i det europeiska Ryder Cup-laget har redan nu gjort avtryck i rankingen // Foto: Getty Images

Ryder Cup 2023

Tunga namn i topp på Ryder Cup-listan

De tänkta nyckelspelarna har redan satt sig i position.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-20 Uppdaterad 2022-09-20

Två tävlingar har spelats sedan det europeiska laget började räkna poäng inför nästa års Ryder Cup på Marco Simone G&CC utanför Rom. Ryder Cup avgörs i slutet av september 2023 och redan efter två veckor trängs de mest kända namnen i toppen av rankingen. Tre spelare tas ut från Europalistan som just nu toppas av irländaren Shane Lowry efter segern i BMW Championship. Han spelade inte i Italien veckan som gick men har med sina 835 poäng skaffat sig en stor ledning. Just nu är han 275 poäng före tvåan på listan, nordirländaren Rory McIlroy, som har 560 poäng. På tredje plats finns skotten Robert MacIntyre, som vann Italian Open efter särspel mot engelsmannen Matthew Fitzpatrick.

Här är de främsta på Europalistan:

På listan över världsrankingpoäng är Lowry också i topp följd av spanjoren Jon Rahm och McIlroy och med norske Viktor Hovland på fjärde plats, de senare två är därmed inne i laget just nu. Danske veteranen Sören Kjeldsen har just nu tredje och sista platsen från världsrankinglistan efter sin fina delade femteplats från Wentworth.

Här är världsrankinglistan:

Den europeiska uttagningsperioden avslutas den 3 september, drygt tre veckor innan Ryder Cup spelas. Den europeiska kaptenen Luke Donald har sedan sex wildcards till sitt förfogande. Det är ännu inte klart om LIV-spelare kommer att vara tillgängliga i det europeiska laget.

För USA ser uttagningskriterierna liknande ut med vissa undantag. Från och med januari 2023 räknas alla tävlingar på PGA Tour in men fram till dess är det utvalda tävlingar. Den amerikanska kaptenen Zach Johnson har sex wildcards medan sex spelare spelar sig in i laget via poäng.

Så här ser USA:s lag ut just nu:

USA:s kapten Zach Johnson har redan på ett tidigt stadium sagt att han inte räknar med spelare som valt att gå till LIV Golf i sitt Ryder Cup-lag, men inget officiellt beslut är taget och spelarna finns därför kvar på den amerikanska listan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-20
TournyttJon RahmMarco Simone GCRory McIlroyRyder Cup 2023Shane LowrySören KjeldsenViktor Hovland
Scroll to Top