"Vi gjorde bra ifrån oss med samma killar under lång tid men allt har ett slut.Jag tycker Whistling Straits var en bra slutpunkt", säger Rory McIlroy inför nästa års Ryder Cup.

Ryder Cup

McIlroy: ”Vi behöver föryngra Ryder Cup-laget”

Världstvåan tycker att veteranerna på LIV har gjort sitt. Vill i stället bygga för framtiden.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-15 Uppdaterad 2023-03-01

I dag börjar Italian Open på DP World Tour. Tävlingen spelas på Marco Simone GC utanför Rom – banan som står värd för Ryder Cup nästa år.
Ett perfekt tillfälle för några av de förväntat bärande spelarna i det europeiska laget att lära känna banan lite bättre.
Världstvåan Rory McIlroy, Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick och Viktor Hovland finns med i startfältet. Precis som kaptenen Luke Donald och hans vicekaptener Edoardo Miolinari och Thomas Björn.
Rory McIlroy har bara spelat i Italien en gång tidigare, 2006 då han vann EM för amatörer.
–Jag var redan i Europa för att spela Wentworth förra veckan och detta var ett bra tillfälle att få se banan. Jag har haft diskussioner med kaptenen Luke Donald och faktum är att vi är några stycken som ska träffas över en middag i kväll, dels för att skapa lite lagkänsla, dels för att prata om banan och hur vi ska sätta upp den för att den ska passa oss bäst, sa, McIlroy på onsdagens presskonferens.

Förra året, på Whistling Straits i Wisconsin, var det europeiska laget chanslöst. USA vann med 19–9.
Denna gången kan Europa stå utan Ryder Cup-ankare som Sergio Garcia, Ian Poulter, Henrik Stenson och Lee Westwood som alla gått över till LIV-golf. Om LIV-spelare får vara med i Ryder Cup är är dock inte bestämt ännu.
Rory McIlroy har sin uppfattning klar.
– Jag har sagt det hundra gånger. Jag tycker inte någon av de som hoppat över ska vara med i Ryder Cup. Vi behöver föryngra och bygga om laget ändå. Vi gjorde bra ifrån oss med samma killar under lång tid men allt har ett slut. Jag tycker Whistling Straits var en bra slutpunkt. Det där ligger bakom oss nu. Vi har en kärngrupp av spelare kvar som vi kan bygga laget kring, men i stället för att fylla de tre, fyra öppna platserna med äldre veteraner så låt oss ta in några rookies och bygga för framtiden. Det tror jag är viktigt, sa Rory McIlroy.
Under torsdagen och fredagen spelar Rory McIlroy tillsammans med Francesco Molinari och Nikolaj Højgaard.

Här hittar du veckans ledartavlor

TV-tider


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-09-15
NyheterTournyttDP World TourMarco Simone GCNyheterRory McIlroyRyder CupTournytt
Scroll to Top