Vincent Norrman spelar in i Napa, Kalifornien. Bild: Göran Söderqvist

PGA Tour

Norrman kliver in på den stora scenen

Fyra svenskar har kort på PGA-touren säsongen 2022/23. Och den börjar i Kalifornien.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-14 Uppdaterad 2022-09-14

Det är bara några veckor sedan som Rory McIlroy vann säsongsfinalen av PGA Tour och hela Fedex Cup men redan i morgon torsdag är det dags att dra igång nästa säsong.
Schemat består av 47 tävlingar och först ut är Fortinet Championship på Silverado Resort i Napa, Kalifornien.
Den här säsongen har fyra svenskar fulla spelrättigheter på touren. Alla fyra spelar denna veckan.

Alexander Norén. Tog sig till den andra slutspelstävlingen den gångna säsongen men lyckades inte gå hela vägen till tourfinalen i Atlanta. Slutade 61:a på Fedex Cup-rankingen.

Vincent Norrman. Gör sin första tävling som PGA Tour-spelare. Norrman blev topp 25 på Korn Ferry Tour under grundsäsongen och fick därmed kortet till PGA Tour. Fostrad på Haninge GK precis som Alex Norén. 24-årige Vincent Norrman var rankad fyra i världen som amatör innan han gick över till proffslivet 2021.

David Lingmerth. Vann en av de tre finaltävlingarna på Korn Ferry Tour, där ytterligare 25 kort stod på spel, och säkrade därmed sitt PGA Tour-kort

Henrik Norlander. Slutade 155 på Fedex Cup-rankingen men lyckades återta sitt kort genom att bli totalelva i Korn Ferry Tour-finalerna).

Alex Norén och Vincent Norrman, Haninges bidrag till PGA Tour, kör hårt på rangen. Bild: Göran Söderqvist

Som en följd av konkurrensen från LIV Golf har PGA Tour, bland annat, ökat både prispengarna och bonuspengarna den här säsongen.
Fedex Cup-slutspelet består fortfarande av tre tävlingar men med något mindre startfält än tidigare. Topp-70 får spela Fedex St Jude Championship, topp-50 BMW Championship och de 30 bästa tar sig in I tourfinalen i Atlanta.
Endast de 70 som tar sig in i finalspelet får behålla sina kort till säsongen 2024. En annan nyhet är de spelare som slutar att topp 10 på DP World Tour får ett kort till PGA Tour 2024.
Från 2024 kommer också PGA Tour-säsongen att följa kalenderåret i stället för att som nu gå från september till augusti.

Titelförsvarare i Fortinet Championship är Max Homa.

Här hittar du veckans ledartavlor

Veckans TV-tiderText: Bo Steffensen • 2022-09-14
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthFortinet ChampionshipHenrik NorlanderPGA TourTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen