Greg Normans pengar lockade inte Royal Sydney GC. Bild: Getty Images

LIV Golf

Norman fick nej från en av Australiens finaste klubbar

LIV Golf-chefen Greg Norman ville ha en tävling på en av de mest ansedda banorna i sitt hemland Australien. Men Royal Sydney Golf Club vägrade.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-12 Uppdaterad 2022-09-12

Nästa år är det meningen att LIV-golf ska expandera ut i världen och i LIV-chefen Greg Normans planer ingår en tävling i Australien i april.
Norman, själv från Australien, ville att den skulle spelas på Royal Sydney Golf Club, en av Australiens mest ansedda banor som, bland annat, stått värd för Australian Open.
Men det är inte klubben det minsta intresserad av, skriver The Sydney Morning Herald.
Royal Sydney GC är en exklusiv privat klubb. Banan ligger nära innerstan, ungefär fem kilometers bilresa öster om det berömda operahuset. För att bli medlem måste man få en inbjudan och sedan betala cirka 220 000 kronor i inträdesavgift.
Prestige och pengar finns redan.
Möjlig arrangör av Australientävlingen kan nu i stället bli Sanctuary Cove strax söder om Brisbane på den australiska östkusten.
Det skulle passa världstrean Cameron Smith som nyligen gick över till LIV-touren efter att ha skrivit kontrakt på, enligt uppgift, 1,5 miljarder kronor. Smith är född i Brisbane och skulle alltså kunna få spela på riktig hemmaplan.
LIV-teamet har, som alternativ, också besökt Stonecutters Ridge i västra Sydney, en bana som Greg Norman själv har designat. Den ligger dock fem mil utanför centrum.
– LIV Golf är i en verkligt bra och intressant position i Australien, sa Norman till Sports Illustrated förra veckan.
Men något spel på Royal Sydney GC blir det alltså inte.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-09-12
TournyttCameron SmithGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesRoyal Sydney GCTournytt
Rulla till toppen