Martin Kaymer har valt att avanmälan sig till nästa veckas BMW PGA Championship // Foto: Getty Images

Kaymer hoppar av BMW PGA Championship

"Vill inte spela där jag inte känner mig välkommen"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-04 Uppdaterad 2022-09-05

Tyske Martin Kaymer var en av 19 LIV-spelare som anmälde sig till DP World Tours flaggskeppstävling BMW PGA Championship, som spelas nästa vecka. Nu har den tyske tvåfaldige majorsegraren avanmält sig.

– Det är klart att det finns motsättningar och det är därför jag inte vill spela. Jag behöver inte åka till en tävling där jag känslomässigt inte är välkommen. Det är ingen som säger det men det känns ändå, förklarade Kaymer inför veckans LIV-event i Boston.

Det är fortfarande många LIV-spelare som är anmälda till nästa veckas BMW PGA Championship på Wentworth utanför London. Lee Westwood, Ian Poulter, Richard Bland, Graeme McDowell och Sergio Garcia, tillsammans med Patrick Reed, Abraham Ancer, Talor Gooch och Kevin Na, som alla är kvalificerade för tävlingen genom att de är topp-60 på världsrankingen. I och med att LIV Golf Invitational inte är en del av OWGR, den officiella världsrankingen, så är det naturligtvis ett sätt för LIV-spelarna att skaffa sig poäng genom att spela på Wentworth. Men för Kaymer blir det ingen start.

– Jag älskar DP World Tour och Wentworth men under nuvarande förutsättningar så vill jag hellre vara någonstans där den positiva energin är stark. Jag vet inte varför jag skulle åka till England och vara på en plats i fem dagar där du inte är välkommen. Det har inget med DP World Tour eller några spelare att göra, det är situationen just nu och då väntar jag heller till dess att saker har blivit bättre, förklarar Kaymer.

Efter två ronder av veckans LIV Golf Invitational i Boston är Kaymer på en 18:e plats, sju slag bakom ledande amerikanen Talor Gooch.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-04
TournyttBMW PGA ChampionshipDP World TourLIV Golf Invitational SeriesMartin KaymerTalor GoochTournytt
Rulla till toppen