Enligt uppgifter till Golf Digest har Cameron Young och Hideki Matsuyama valt att stanna kvar på PGA Tour // Foto: Getty Images

Smith lämnar för LIV – men två storstjärnor stannar på PGA Tour

Spelare fortsätter att lämna PGA Tour för LIV Golf Invitational Series.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-30 Uppdaterad 2022-08-31

Nu i veckan spelar LIV Golf Invitational Series sin fjärde tävling på The International utanför Boston och som vanligt ramlar det in mer eller mindre trovärdiga uppgifter om vilka nya spelare som valt att hoppa över till utbrytartouren.

Under måndagen bekräftade amerikanen Cameron Tringale via sina sociala medier att han kommer att spela LIV-tävlingen i Boston och han får sällskap av fyra namnkunniga spelare. Världstvåan och segraren i The Open på St. Andrews i sommar, Cameron Smith från Australien, hans landsman Marc Leishman, chilenaren Joaquin Niemann, indiern Anirban Lahiri och amerikanen Harold Varner III, har alla bestämt sig för att lämna PGA Tour för LIV Golf, enligt Golf Digest.

Däremot har nya stjärnan Cameron Young, rankad på 17:e plats i världen, bestämt sig för att stanna kvar på PGA Tour och enligt uppgifter har också japanen, Hideki Matusyama på 16:e plats i världen, i stort sett bestämt sig för att stanna kvar på PGA Tour, trots mycket lukrativa erbjudanden från LIV Golf.

– Jag var intresserad av tankarna och tycker att de har en del spännande idéer. Men jag är ung och vill kunna vinna titlar och majors i första hand och spela i Ryder Cup och Presidents Cup och vill inte riskera att missa det, sa Young, efter Tour Championship i helgen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-30
TournyttAnirban LahiriCameron SmithCameron TringaleCameron YoungHarold Varner IIIHideki MatsuyamaJoaquin NiemannLIV Golf Invitational SeriesMarc LeishmanPGA TourTournytt
Rulla till toppen