Det europeiska Ryder Cup-lagets kapten, Luke Donald, har fått ramarna för att skapa det europeiska laget till matchen nästa år i Italien // Foto: Getty Images

Ryder Cup 2023

Så många wildcards får Donald i Ryder Cup

"Det ger mig flexibilitet att skapa det starkaste laget"

Text: Martin Strömberg • 2022-08-30 Uppdaterad 2022-08-30

Ryder Cup Europe offentliggjorde under tisdagen vilka uttagningskriterier som kommer att gälla inför nästa drabbning med USA på Marco Simone Golf & Country Club utanför Rom i slutet av september nästa år.

Uttagningsperioden inleds i och med BMW PGA Championship den 8-11 september och avslutas den 3 september 2023, tre veckor innan själva matchen. De tre ledande spelarna från den europeiska poänglistan samt de tre som spelat in flest poäng på världsrankinglista tar då de första sex platserna i det europeiska laget. Sedan har lagets kapten, engelsmannen Luke Donald, hela sex wildcards till sitt förfogande.

– De sex valen ger mig flexibilitet och möjlighet att försäkra mig om att vi kan skapa det absolut starkaste laget med avseende på form, tidigare Ryder Cup-erfarenhet och tänkbara spelpartners, förklarade en nöjd Luke Donald.

Man har dessutom ändrat förhållandet mellan de poäng som delas ut på den europeiska poänglistan så att de tävlingar med lägre prissummor får lite större betydelse rent poängmässigt jämfört med tidigare. Däremot kommer det fortsättningsvis inte, precis som tidigare, tillåtas att samla poäng på någon tävling på andra tourer samtidigt som det spelas en Rolex Trophy-tävling på DP World Tour.


Text: Martin Strömberg • 2022-08-30
TournyttDP World TourLuke DonaldRyder CupRyder Cup 2023Tournytt
Rulla till toppen