Nordirländaren Rory McIlroy tycker inte att det känns bra att träffa LIV-spelarna under BMW PGA Championship nästa vecka // Foto: Getty Images

McIlroy: ”Blir svårt att smälta att se dem på Wentworth”

Tar avstånd från att LIV-spelare släpps in i fältet under DP World Tours flaggskeppstävling.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-30 Uppdaterad 2022-08-30

Den 8 september inleds BMW PGA Championship, DP World Tours största tävling vid sidan av The Open, på klassiska Wentworth utanför London. Redan nu står det klart att minst 18 spelare från LIV Golf Invitational Series kommer att finnas med i startlistan då DP World Tour fick den avstängning som man utfärdade tidigare i år upphävd inför Scottish Open i väntan på senare beslut.

Bland LIV-spelarna som är med i anmälningslistan i BMW PGA Championship finns Lee Westwood, Ian Poulter, Graeme McDowell. Sergio Garcia, Patrick Reed och Martin Kaymer, bland andra. Och segraren i Tour Championship och FedEx Cup-slutspelet förra veckan på East Lake, Rory McIlroy, ser inte fram mot att träffa sina tidigare lagkompisar i Ryder Cup eller övriga spelare från LIV-touren, åtminstone inte i detta sammanhang.

– Jag hatar det verkligen. Det kommer att bli svårt att smälta att se dem där, det känns inte alls bra. Jag känner så starkt för den här frågan och är övertygad om att jag har rätt och därför har jag inga problem alls med att sticka ut hakan när det gäller den här frågan.

Medan PGA Tour har avstängt alla spelare som startat i ett LIV Golf-event har DP World Tour inte lyckats få igenom någon avstängning av spelare, så här långt. Därför kan de fortfarande anmäla sig och spela DP World Tours tävlingar om de är kvalificerade. Svenske Henrik Stenson finns inte med i anmälningslistan till BMW PGA Championship.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-30
TournyttDP World TourGraeme McDowellIan PoulterLee WestwoodLIV Golf Invitational SeriesMartin KaymerPatrick ReedRory McIlroySergio GarciaTournytt
Rulla till toppen