David Lingmerth är en segrare igen och klar för nästa års PGA Tour // Foto: Getty Images

Sju år efter Memorial – Lingmerth en vinnare igen

Säkrade kortet på PGA Tour efter ledning hela tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-29 Uppdaterad 2022-08-29

Det var drygt sju år sedan David Lingmerth slog igenom stort när han vann Jack Nicklaus egen tävling, The Memorial, efter särspel mot engelsmannen Justin Rose. Framtiden såg ljus ut. Men de senaste åren har inneburit ett hoppande mellan tourer och en hel del skadebekymmer för 35-åringen från Tranås, men under söndagen kom ännu en vändning i Lingmerths golfliv. Han vann näst sista tävlingen i Korn Ferry Tours finalserie och säkrade en plats bland de 25 främsta som får PGA Tour-status nästa säsong.

– Det var en kamp idag, jag ska inte ljuga. Jag visste att det skulle bli tajt och att få se birdieputten gå i hål på 18:e var en känsla som jag väntat länge på att få uppleva igen. Så mycket lättnad, glädje, stolthet på en och samma gång, berättade en lycklig Lingmerth efter att segern i Nationwide Children´s Hospital Championship var klar.

Segern innebär att Lingmerth klättrar till andraplatsen i finalserien och även Henrik Norlander tog ett stort steg mot att behålla sin status på PGA Tour nästa säsong via en fin avslutningsrond på 67 slag (-4) tog han sig till en delad sjätteplats i tävlingen och upp till en åttondeplats på rankingen, vilket med största säkerhet räcker även efter nästa veckas tävling.

– Jag försökte att inte tänka alls på kortet eller sådana saker under tävlingen men det är klart skönt att inte behöva vara beroende av att spelare skadar sig eller hoppar av i sista stund inför varenda vecka. Att kunna spika ett schema blir en stor lättnad för mig och familjen, säger Lingmerth.

Lingmerths framgång innebär att vi som minst har Alex Norén, Henrik Norlander, Vincent Norrman och David Lingmerth på PGA Tour nästa säsong. Nästa vecka har även Jonas Blixt och Pontus Nyholm en sista möjlighet att ta sig dit då Korn Ferry Tour Championship spelas.Text: Martin Strömberg • 2022-08-29
TournyttAlexander NorénDavid LingmerthHenrik NorlanderKorn Ferry TourPGA TourTournytt
Rulla till toppen