Mikael Lindberg slog till med karriärens första CT-seger när han vann Indoor Golf Group Challenge på Allerums GK // Foto: Getty Images

Lindberg vann på Allerum – DP World Tour nästa

Segern lyfte Lindberg upp till elfteplatsen på Race to Mallorca.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-28 Uppdaterad 2022-08-28

Mikael Lindberg har gjort en fin säsong hittills på Challenge Tour med fyra topp tio-placeringar.

Men ofta behövs minst en seger för att landa riktigt högt upp på Order of Merit när säsongen är över och Lindbergs seger idag i Indoor Golf Group Challenge på Allerums GK innebär att han nu hoppar upp på en elfteplats på race to Mallorca, CT:s Order of Merit. Det mesta talar för att segern säkrade en plats bland de 20 på rankingen som nästa år får ett kort till DP World Tour.

– Detta betyder allt för mig. Det har varit en lång vecka och att få stå här som segrare känns som en dröm som går i uppfyllelse, helt otroligt, sa en lycklig Lindberg efter segern.

Han avslutade med en rond på 66 slag (-5) och segermarginalen blev till slut betryggande tre slag före engelsmannen Steven Tiley, danske Nicolai Tinning och fransmannen Robin Sciot-Siegrist. Men Lindberg kommer inte att räkna hem uppflyttningen och spara sig resten av säsongen.

– Det här förändrar ingenting. Jag älskar att spela och att tävla mycket och jag kommer att spela schemat som jag planerat framöver.

Näst bästa svensk blev Jakob Hansson och Christopher Feldborg Nielsen på delad femte plats och Simon Forsström slutade delad åtta.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-28
TournyttAllerums GKChallenge TourChristopher Feldborg NielsenIndoor Golf Group ChallengeJakob HanssonMikael LindbergNicolai TinningRobin Sciot-SiegristSimon ForsströmSteven TlleyTournytt
Rulla till toppen