Världsettan Scottie Scheffler berättar om den märkliga åkomman som plågat honom under ett par veckor // Foto: Getty Images

Tournytt

Världsettan om mystiska skadan: “Gjorde brutalt ont”

Scheffler äntligen fri från smärtorna.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-26 Uppdaterad 2022-08-26

Scottie Scheffler har kopplat greppet om Tour Championship och leder med fem slag efter första ronden. Annars har världsettans form varit tveksam en tid med dålig helg i The Open på St Andrews Old Course och en missad kvalgräns i FedEx-slutspelets första tävling i Memphis. Nu berättar Scheffler att han haft stora smärtor som hämmat honom under en tid, särskilt under lördagen och söndagen i The Open.

Orsaken är inte helt vanligt förkommande och ingen normal golfskada.

– Det är en sån där märklig liten åkomma som kallas pilonidalcysta, som blev en infektion längst ner i ryggslutet precis ovanför rumpan. Jag hade svårt att böja mig överhuvudtaget och det gjorde brutalt ont att svinga och att gå, berättar Scheffler.

Han fick hjälp av DP World Tours läkare men Scheffler berättar att det tog tid innan han kände sig fullt återställd.

– Jag vet inte om någon här har haft det men det gjorde extremt ont och det tog gott och väl en vecka innan jag kände mig bra igen.

På andraplats efter första ronden på East Lake den här veckan finns Xander Schauffele på tio under par, fem slag bakom Scheffler.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-26
TournyttFedex CupPGA TourScottie SchefflerTour ChampionshipTournytt
Scroll to Top