Ettan och tvåan på årets PIP-lista fick tillsammans svindlande drygt 268 miljoner kronor i bonusar Foto: Getty Images

Tournytt

Woods och McIlroys nya projekt: Stadiumgolf

Superduons helt nya koncept kan inledas 2024.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-23 Uppdaterad 2022-08-24

Tiger Woods och Rory McIlroy startar företag tillsammans, TMRW Sports (uttalas tomorrow).
“Vårt fokus är att skapa banbrytande evenemang med en progressive framtoning gentemot sport, media och teknik”, skriver de på Twitter.
med i projektet finns också F1-föraren Carlos Saints, Larry Fitzgerald, amerikansk fotboll-stjärna och Mike McCarley, tidigare chef på NBC,


Enligt Golfweek har Rory McIlroy och Tiger Woods tillsammans arbetat med ett projekt som är tänkt att sjösättas säsongen 2024. Duon har lyckats övertyga PGA Tours högste chef, Jay Monahan, om idén att genomföra en serie endagsevent i stadiummiljö, med tekniska hjälpmedel. Det är oklart exakt hur konceptet är tänkt att se ut men med tanke på idrottsarenors begränsade utrymme jämfört med en golfbana kan man anta att det handlar om någon form av precisionstävling. McIlroy och Woods sägs ha arbetat med idén under två år och har fått med sig många kollegor, och förhandlingar med sponsorer och TV-bolag pågår redan.

Troligen är tanken att eventen ska hållas under tidsperioden januari till mars med deltävlingar och någon form av final men mer konkreta detaljer har inte framkommit.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Martin Strömberg • 2022-08-23
TournyttPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top