Karlstad GK:s Tobias Edén delar tredjeplatsen i Dormy Open inför slutvarvet. Foto: Getty Images.

Toursvepet – Edén och Lindberg har tätkänning i Dormy Open

Så gick det för toursvenskarna under lördagens spel runt om i världen.

Text: Oskar Nilsson • 2022-08-21 Uppdaterad 2022-08-21

PGA Tour

Alex Norén gick runt på 72 slag under lördagens varv och ligger på delad 47:e plats inför den avslutande ronden. För svenskens del krävs nu något av ett mirakel under slutvarvet för att ta sig in bland de 30 spelare som får göra upp i tourfinalen på East Lake. Norén behöver som sämst sluta sexa för att samla ihop de FedEx Cup-poäng som krävs, en placering som han inför sista ronden har hela nio slag upp till. Förra säsongens vinnare i FedEx Cup-slutspelet, Patrick Cantlay, leder BMW Championship på 12 under par. Ett slag bakom delar Xander Schauffele och Scott Stallings andraplatsen.

DP World Tour

Tredje ronden av D+D Real Czech Masters hann knappt påbörjas under lördagsmorgonen innan tävlingsledningen blev tvungna att avbryta spelet på grund av kraftig nederbörd. Tävlingen har reducerats till 54 hål och kommer avgöras under söndagen.

– Det ihärdiga regn vi upplevt innebär att det inte finns en chans att banan kommer vara spelbar under resten av dagen, sa tävlingsledaren David Williams i samband med att beslutet kommunicerades på DP World Tours hemsida.

Marcus Kinhult ligger på en delad 21:a plats (-6), åtta slag bakom ledaren Gavin Green.

Challenge Tour

Även i Åkersberga på Österåkers GK bjöds det på delvis tuffa väderförhållanden med stark vind. En som hanterade situationen väl var Karlstad GK:s Tobias Edén som tack vare sin 68-rond avancerade till en delad tredjeplats, endast två slag bakom finländaren Lauri Ruuska. Även Mikael Lindberg – ett slag bakom Edén – är i allra högsta grad med och gör upp om segern på Öster by Stenson.

– Det var tufft där ute idag. Första nio var riktigt svåra på grund av de starka vindarna och regnet, vilket min spelplan inte fungerade i. Jag hittade tillbaka igen och avslutade riktigt starkt och var mycket nöjd med att sluta ett under idag. Min eagle på åttan var mycket viktig eftersom jag gjorde några dumma bogeys under första nio, säger Lauri Ruuska.

Ladies European Tour

Linn Grant stod återigen för en fin turnering och slutade delad 7:a på åtta under par i Aramco Team Series på Ladies European Tour. Tävlingen avgjordes över tre ronder och bestod av både en lagtävling och en individuell tävling. Den individuella tävlingen vanns av världstrean Nelly Korda efter ett imponerande avslutningsvarv på fem under par. Nelly inledde avslutningsvarvet hela sju slag bakom Jessica Korda som alltså inte lyckades hålla undan för sin yngre syster i jakten på den individuella titeln.

Korn Ferry Tour

Albertson Boise Open är den första av totalt tre tävlingar som tillsammans utgör finalspelet på Korn Ferry Tour. Vincent Norrman och Henrik Norlander var enda svenskar att klara kvalgränsen och visade prov på fint spel under lördagskvällen. Norrman stod för en 65-rond vilket placerar honom på en delad 36:e plats (-11) samtidigt som Norlander ligger ett slag bakom på en delad 43:e plats.

Under finalspelet på Korn Ferry Tour står bland annat 25 åtråvärda PGA Tour-kort på spel. Läs mer om hur finalspelet fungerar och om svenskarna som gör upp.

Epson Tour/LPGA

Efter tre spelade ronder av första steget på kvalskolan till LPGA Tour och Epson Tour ligger både Anna Nordfors och Beatrice Wallin på en delad 24:e plats, sex under par. Även Ellinor Sudow (T62) befinner sig just nu på rätt sida av topp 100-gränsen som avgör vilka som går vidare till nästa veckas tävling.

PGA Tour Champions

Både Robert Karlsson och Jesper Parnevik relativt långt ner i resultatlistan på DICK’s Sporting Goods Open inför den avslutande ronden. Karlsson (74+71) ligger delad 64:a och Parnevik (72+75) delad 73:a. Kanadensaren Mike Weir leder tävlingen på 12 under par, ett slag före Padraig Harrington.


Text: Oskar Nilsson • 2022-08-21
TournyttChallenge TourDP World TourKorn Ferry TourLadies European TourPGA Champions TourPGA Tour
Rulla till toppen