Tiger Woods är uttalad motståndare till LIV Golfs intåg. Foto: Getty Images.

Tiger Woods höll spelarmöte om nytt tourupplägg

Diskuterar att skapa en ”tour inom touren” med tävlingar utan kvalgräns och stora prispotter.

Text: Oskar Nilsson • 2022-08-21 Uppdaterad 2022-08-21

Inför BMW Championship ska en rad framstående PGA Tour-spelare träffats för att diskutera hur de bäst ska hantera de utmaningar som dykt upp i samband med LIV-tourens framfart. Enligt rapporter från Sports Illustrated ska spelarmötet ha initierats av Tiger Woods, som flög in till Delaware specifikt för att närvara. Samlingen sägs nu resulterat i en rad förbättringsförslag kommer att presenteras för PGA Tours ordförande Jay Monahan. Däribland en idé om att skapa en ”tour inom touren” där 60 spelare under säsongens lopp gör upp i 18 tävlingar utan kvalgräns med prispotter på 20 miljoner dollar per event. Ett annat förslag som diskuterades var att alla PGA Tour-medlemmar ska erhålla ett fast arvode som baseras på deras intjänade prispengar.

Att mötet, som enligt Golf Channel bestod av 22 spelare, ägde rum är ingen hemlighet. Däremot har spelarna som var med på mötet varit relativt förtegna om mötets agenda och vad som faktiskt diskuterades. När Rory McIlroy fick frågan om Tiger Woods närvaro var han alltjämt tydlig med vad det betyder för övriga spelare:

Det är effektfullt och jag tycker att det bevisar hur mycket han bryr sig om touren. Det visar hur mycket han bryr sig nästa generationens spelare.

Nya rapporter gällande mötet lär komma i samband med det pågående FedExCup-slutspelet. Tiger Woods har inte tävlat sedan han missade kvalgränsen på The Open tidigare i somras och det är ännu oklart när han planerar att göra sin nästa start på PGA Tour.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Oskar Nilsson • 2022-08-21
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA TourRory McIlroyTiger Woods
Rulla till toppen