Pat Perez har tagit tre segrar på PGA Tour under karriären. Foto: Getty Images.

LIV-spelare backar från stämningsansökan

Pat Perez är senast i raden som valt att dra sig ur den gemensamma stämningsansökan mot PGA Tour.

Text: Oskar Nilsson • 2022-08-20 Uppdaterad 2022-08-20

Svensk Golf har tidigare rapporterat om de elva spelare som i början av augusti lämnade in en gemensam stämningsansökan mot PGA Tour. Spelarna menar bland annat att PGA Tour brutit mot antitrust-lagstiftningen genom att hindra spelare som lämnat för LIV Golf Invitational Series att spela var de vill när de vill. På listan av spelare som lämnade in stämningsansökan återstår nu endast nio namn efter att Carlos Ortiz och nu även Pat Perez valt att dra sig ur processen.

Under sina år på PGA-touren spelade Perez in cirka 28 800 000 dollar vilket gör att han ligger på 49:e plats sett till inspelade prispengar på touren genom tiderna. En bedrift som under normala omständigheter inneburit att Perez haft möjlighet att spela på PGA Tour Champions efter sin 50-årsdag. Hans val att skriva på för LIV-touren har dock väckt frågetecken kring om han är välkommen tillbaka för att spela PGA Tour Champions i framtiden. Perez själv har pratat varmt om möjligheten att spela på den amerikanska seniortouren och kanske är hans beslut att avstå från stämningsansökan ett sätt att nå sitt mål.

– Jag tänkte inte riktigt igenom det, kommenterade Perez i fredags sitt beslut att skriva under stämningsansökan enligt Golf Digest, och fortsatte: Jag har inga dåliga känslor gentemot PGA Tour eller några av spelarna. Jag är en LIV-spelare till 100 procent. Jag kommer spela för dem men jag känner inte att jag behöver komma efter PGA-touren. De (PGA Tour) gav mig en underbar möjlighet i 21 år. Jag har inget emot dem, inga dåliga känslor gentemot någon.

Det återstår att se om 46-åriga Pat Perez, som alltså nyligen skrev på ett fyra år långt kontrakt med LIV Golf Invitational Series, får möjlighet att spela på PGA Tour Champions i framtiden.


Text: Oskar Nilsson • 2022-08-20
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPat PerezPGA Tour
Rulla till toppen