Patrick Reed bär LIV Golfs logotyp på kepsen. Foto: Getty Images.

Hemliga kraven på LIV-spelarna avslöjas

Kontraktsförslag från LIV Golf Series läckt till amerikansk media

Text: Eric Franzén • 2022-08-19 Uppdaterad 2022-08-19

Miljonbonus för majorsegrar, förbud mot intervjuer som inte godkänns av touren samt hjälp med att rekrytera spelarkollegor till LIV Golf Invitational Series. Detta är några av punkterna som ingår i det kontraktsförslag från LIV Golf som Washington Post tagit del av. Det är dock oklart exakt vilka av dessa krav som ingår i de slutliga kontrakten som spelarna undertecknat, och om vissa av punkterna kan förhandlas bort enligt individuella överenskommelser mellan touren och spelaren. 

Som tidigare känt ska spelaren förbinda sig till att spela samtliga tävlingar i LIV Golf Invitational Series, utan undantag. Även om det aktuella kontraktsförslaget inte sägs innehålla några garantisummor anger uppgifterna från Washington Post att en bonus på en miljon dollar (drygt sju miljoner svenska kronor) kan utbetalas till spelaren vid en seger i någon av de fyra majortävlingarna.

Vidare förbinder sig spelaren att inte ge intervjuer i anknytning till en tävling eller andra event i anslutning till ligans aktiviteter utan LIV Golfs godkännande. Spelaren ska också bära kläder med LIV Golfs logotyp när de spelar tävlingar, oavsett om den ingår i LIV Golf Invitational Series eller inte. Alla övriga logotyper som spelaren bär under tävlingar på LIV-touren måste också godkännas av LIV Golf. Exempelvis från utrustningstillverkare eller andra sponsorer. I kontraktsförslaget används en logotyp på en kaffekopp som exempel på detta. 

I förslaget anges också specifikt att spelaren måste assistera touren med rekrytering av andra spelare till LIV Golf Invitational Series, om spelaren tillfrågas om detta av en ansvarig representant för LIV-touren. Spelaren ska också avsäga sig i stort sett alla anspråk på medierättigheter till LIV golf för innehåll som de medverkar i under eller i samband med tävlingarna. Ett liknande upplägg som Phil Mickelson tidigare kritiserat PGA Tour för att tillämpa, och använt som ett bärande argument för sin egen övergång till LIV Golf .


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-08-19
TournyttLIV Golf Invitational Series
Rulla till toppen