Patrick Reed spelade LIV Golf-tävlingen på Trump National i New Jersey i slutet av juli. Bild: Getty Images

PGA Tour/LIV Golf

Patrick Reed stämmer tv-expert på miljarder

Reed hävdar att Golf Channels Brandel Chamblee ljuger och enbart vill förstöra hans rykte.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-17 Uppdaterad 2022-08-17

Det brukar hända saker runt Patrick Reed. Nu har han stämt tv-kommentatorn Brandel Chamblee och Golf Channel, tv-kanalen där Chamblee är expert, på drygt 750 miljoner dollar (cirka 7,5 miljarder kronor).
Enligt Golfweek lämnades stämningen in till en domstol i Texas under tisdagen.
I stämningen hävdar Patrick Reed att Chamblee upprepade gånger kallat honom för en fuskare och att han har kritiserat Reed och andra golfare för att de gått över till den nya touren LIV Golf Series.
I stämningen, skriver Golfweek, menar Reed att Chamblee har varit i konspiration med PGA Tour, tourens chefer och dess kommissionär Jay Monahan för att medvetet vålla skada och upprepade gånger förtalat Reed, kommit med falska påståenden och inte hållit sig till sanningen.
Han hävdar också att Chamblee medvetet har vilselett tittarna och aktivt gett sig på Patrick Reed sedan han var 23 år för att förstöra hans rykte, bygga upp hat mot Reed och skapa en fientlig arbetssituation för honom.
I stämningen står det också att Brandel Chamblee har bestämt sig för att förstöra för LIV Golf och de spelare som gått över dit, skriver Golfweek.

Konflikten mellan PGA Tour och LIV Golf Series har intensifierats den senaste tiden.
Förra veckan dömde en domare i PGA Tours favör gentemot tre spelare som gått över till LIV Golf Series men ändå hävdade att de hade rätt att delta i Fedex Cup-slutspelet eftersom de kvalificerat sig. Talor Gooch, Hudson Swafford och Matt Jones fick inte spela.
32-årige Patrick Reed har spelat i två LIV Golf Series-tävlingar. Just nu pågår Fedex Cup-slutspelet där Reed alltså inte är med.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-08-17
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPatrick ReedPGA TourTournytt
Rulla till toppen