Cameron Smith under Fedex St Jude Championship förra veckan. Bild: Getty Images

PGA Tour

Cameron Smith drar sig ur BMW Championship

The Open-mästaren har problem med en höft. Åker hem till Florida.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-16 Uppdaterad 2022-08-16

Världstvåan Cameron Smith, som ligger trea på Fedex Cup-rankingen, drar sig ut den andra slutspelstävlingen BMW Championship där de 70 bästa på rankingen får spela.
Smith har besvär med en höft. Han kommer nu att ägna sig åt rehab hemma i Florida med sikte på att kunna spela tourfinalen i Atlanta kommande vecka. 
– Jag kände av min höft i går. Det verkar hända när det är mjukare fairways som det var förra veckan. Jag har magnetröntgat den några gånger och jag ska kolla med mitt team om jag behöver göra en till, sa Cameron Smith till Golf Digest på måndagen.

28-årige Cameron Smith har vunnit både The Players och The Open, plus Sentry Tournament of Champions, under det här året och tagit sig upp till andra plats på världsrankingen.
Smith slutade D13 i Fedex St Jude Championship förra veckan, den första slutspelstävlingen som spelade i Memphis.
Hans tränare, Nic Catterall, säger att det är ischiasnerven som spökar.
– Cam har en inflammerad ischiasnerv. Det har varit så en tid. Vi har lyckats hantera det bra men den våta marken i Memphis plus några extrainlagda rangepass gjorde att det blev värre så att en veckas ledighet känns nödvändig, säger han.

Klicka på bilden för fullständig ställning i Fedex CupGolfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-08-16
TournyttBMW ChampionshipCameron SmithFedex CupPGA TourTournytt
Rulla till toppen