Pontus Nyholm har gett sig själv ett fint utgångsläge i Utah Championship och leder efter 36 hål // Foto: Getty Images

Toursvepet – stora svenska segerchanser runt om i världen

Nyholm, Ström och Åkesson i topp på varsin tour.

Text: Svensk Golf • 2022-08-06 Uppdaterad 2022-08-06

Här hittar du veckans ledartavlor

LPGA/LET.

Det är sydkoreanskan In Gee Chun som leder AIG Women´s Open på åtta under par. Men det är svenskt i form av Madelene Sagström strax bakom. Tillsammans med sydafrikanskan Ashleigh Buhai delar Sagström andraplatsen på sju under par och på en delad elfteplats har vi dessutom Maja Stark på tre under par. Ytterligare en svenska klarade kvalgränsen, Linn Grant, på par totalt och en delad 35:e plats. Läs mer om AIG Women´s Open här.

PGA TOUR.

Henrik Norlander har ännu hoppet kvar när det gäller att ta sig vidare till FedEx-slutspelet som inleds nästa vecka i Memphis. Norlander är just nu på en 145:e plats på FedEx-listan och behöver en placering någonstans bland de 5-7 främsta i veckans Wyndham Championship för att klättra in bland de 125 som får spela i Memphis. Just nu delar svensken 25:e platsen i den ordinarie säsongens sista tävling men han har bara två slag upp till en tiondeplats, två bra ronder i helgen och Norlanders möjligheter är goda. I ledningen i Wyndham Championship är Brandon Wu, Joo Hyung Kim och Ryan Moore på nio under par, fem slag före Norlander. David Lingmerth slutade på par och missade kvalgränsen med två slag.

DP WORLD TOUR.

Fransmannen Julien Guerrier har visat fin form senaste tiden och nu leder han Cazoo Open efter två ronder. Guerrier är sju under par på Celtic Manor och jagas av ett koppel spelare, närmast är Callum Shinkwin och Johannes Veerman på fem under par. Bäst av de svenska spelare som finns på plats är Anton Karlsson på en delad 39:e plats, nio slag bakom Guerrier.

KORN FERRY TOUR.

Pontus Nyholm gick andra ronden på 64 slag (-7) och leder Utah Championship när spelet avbröts sent under fredagen. Nyholm är 13 under par i klubbhuset med en del spelare som inte hann slutföra rond 2. En seger i Utah skulle föra Nyholm upp på en 13:e plats på Order of Merit och snudd på garantera en plats bland de 25 som får PGA Tour-status nästa säsong. Bland de 25 hoppas också Vincent Norrman sluta, han är just nu på en 24:e plats på listan men också Norrman spelar bra i Utah. Han är delad 28:e efter ronder på 68-66 med goda möjligheter att avancera i helgen.

EPSON TOUR.

Första ronden av veckans French Lick Charity Classic tog hela 33 timmar att spela. Men när alla spelat klart var Linnea Ström i topp på sex under par. Ström avslutade med fyra birdies sista sex hålen och ledde med ett slag före sydkoreanskan Hyo Joon Jang. En del spelare hann även spela andra ronden under fredagen och i skrivande stund leder amerikanskan Gabriella Then på sju under par. Ström, som ännu inte inlett sin andra rond, är delad tvåa med sex under par.

CHALLENGE TOUR.

Björn Åkesson gick runt på 62 slag andra ronden av Vierumäki Finnish Challenge och delar ledningen på 14 under par med tyskarna Freddy Schott och Marc Hammer. Läs mer om Åkessons rond här.

LETAS/AHLSELL NORDIC GOLF TOUR.

Amatören Sara Ericsson och nyazeeländskan Hanee Song stod i en klass för sig när Västerås Open avgjordes på Orresta Golf. Båda slutade sex under par och Ericsson lyckades vinna efter särspel. Fyra svenska amatörer delade sedan tredjeplatsen, Kajsa Arwefjäll, Louise Rydqvist, Matilda Björkman och Andrea Grimberg Lignell.

MOREGOLF MASTERCARD TOUR.

Danske Jeppe Kristian Andersen knep segern i ett regn- och åskdrabbat Göteborg Open. Andersen slutade sju under par och vann med fyra slag före svenska amatören Alfons Bondesson.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-08-06
TournyttAhlsell Nordic Golf TourBjörn ÅkessonChallenge TourDP World TourEpson TourKorn Ferry TourLadies European TourLETASLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMoreGolf Mastercard TourPGA TourPontus NyholmTournytt
Rulla till toppen