Phil Mickelson stängdes av redan i mars, nu har han och tio andra spelare på LIV lämnat in en stämningsansökan mot PGA Tour // Foto: Getty Images

PGA Tour

Mickelson stängdes av redan i mars

Har inte möjlighet att söka återinträde förrän i mars 2024.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-04 Uppdaterad 2022-08-04

I den stämningsansökan som elva LIV-spelare lämnade in mot PGA Tour under onsdagen framgår att Phil Mickelson redan i mars stängdes av från spel i PGA Tour. Anledningen var, bland annat, att han ansågs rekrytera spelare till den konkurrerande LIV Golf Invitational Series. Han har senare stängts av ytterligare och kan nu inte söka återinträde förrän i mars 2024, enligt Golf Digest.

Enligt stämningsansökan ansökte Mickelson om återinträde den 20 juni men PGA Tour avslog ansökan och stängde istället av Mickelson ytterligare ett år, fram till och med mars 2023 på grund av att Mickelson startade i LIV-premiären i London. När Mickelson sedan också startade i LIV Golfs andra tävling i Portland förlängdes avstängningen ännu ett år och Mickelson har nu inte ens möjligheten att söka återinträde förrän mars 2024.

PGA Tour-kommissionären, Jay Monahan, har tidigare meddelat att tourens policy att inte kommentera bestraffningar och avstängningar står fast men har ändå kommenterat fallet med Phil Mickelson.

– Han lämnade touren på eget initiativ och bad om tid. Han fick den tiden och vi kommenterar inte disciplinära åtgärder. Men alla spelare är ansvariga för sina handlingar.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-04
TournyttJay MonahanLIV Golf Invitational SeriesPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen