PGA Tour gör en hel del förändringar både när det gäller slutspelet och höstserien // Foto: Getty Images

PGA Tour

PGA Tour höjer prissummorna

Höjer statusen på en serie tävlingar och skapar nya regler för slutspelet.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-03 Uppdaterad 2022-08-03

Under tisdagen presenterade PGA Tour sitt nya schema för nästa säsong. Och det blir en hel del stora förändringar. Bland annat så höjer man prissummorna rejält i vissa tävlingar och i bonuspotten för FedEx Cup. Den största nyheten är att man höjer prissumman och statusen ordentligt i åtta speciellt utvalda tävlingar som nu kommer att ha totala prispotter mellan 15 och 25 miljoner dollar. Däribland finns The Players (25), Arnold Palmer Invitational (20), Memorial Tournament (20) samt Genesis Invitational (20).

Det blir också en fortsättning på samarrangemang med DP World Tour. Scottish Opern ingår även 2023 på PGA Tour och spelas veckan innan The Open. Åt motsatt håll ingår Barracuda Championship och Barbasol Championship även på DP World Tour under samma datum som Scottish Open och The Open.

Slutspelet förändras också på det viset att bara 70 spelare (mot dagens 125) tar sig vidare till den första slutspelstävling i FedEx Cup. 50 spelare tar sig vidare till andra slutspelstävlingen och 30 till Tourfinalen som fortsatt spelas på East Lake. Den totala bonusprissumman för slutspelet höjs också till 75 miljoner dollar.

De spelare som är utanför topp-70 kommer att spela en höstserie för att säkra sin spelstatus för nästa säsong. Samtidigt meddelade PGA Tour, utan att lämna ut detaljer, att man kommer att arrangera en serie av tävlingar utan kvalgräns där de 50 främsta från FedEx Cup-listan samt de främsta från hösttävlingarna får delta.

Spelschema PGA Tour 2022/23


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-03
TournyttPGA TourTournytt
Rulla till toppen