Den 44-åriga engelsmannen Luke Donald ska leda det europeiska Ryder Cup-laget i Rom nästa år // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Bekräftat: Donald tar över efter Stenson

"En av de finaste utmärkelserna man kan få"

Text: Martin Strömberg • 2022-08-02 Uppdaterad 2022-08-02

Det blev som tidigare rapporterats engelsmannen Luke Donald som blir ny Ryder Cup-kapten för det europeiska laget i Rom nästa år. Igår offentliggjorde Ryder Cup Europe sin nya kapten och den 44-åriga fyrfaldiga segraren i Ryder Cup var stolt över utmärkelsen.

– Jag är extremt stolt över att bli kapten, det är en av de finaste utmärkelserna man kan få som golfspelare. Några av mina bästa stunder i livet har kommit i samband med Ryder Cup och jag skulle inte byta ut dem mot någonting. Det är ett unikt event och jag ser verkligen fram mot att skapa nya speciella minnen nästa år, säger Donald i ett pressmeddelande.

Luke Donald blev 2011 den första spelaren någonsin att vinna Order of Merit på PGA Tour och Europatouren (DP World Tour) under samma år. Han var också världsetta under sammanlagt 56 veckor. De två redan utsedda vicekaptenerna Thomas Björn och Edoardo Molinari kommer att bli kvar även under Luke Donalds ledning.

– Det var de två första samtalen jag ringde och det var extremt viktigt för mig att de skulle få vara kvar, säger Donald.

Som spelare har Donald spelat tio matcher i Ryder Cup och tagit 10,5 poäng på dessa.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-02
TournyttEdoardo MolinariLuke DonaldMarco Simone GCRyder Cup 2023Thomas BjörnTournytt
Scroll to Top