Henrik Stenson leder med tre slag efter två ronder i sin LIV-debut i Bedminster // Foto: Getty Images

Toursvepet – Stenson i treslagsledning

Imponerar stort i debuten på LIV.

Text: Svensk Golf • 2022-07-31 Uppdaterad 2022-07-31

Här är veckans ledartavlor

PGA TOUR.

Det är delat amerikanskt och kanadensiskt i topp inför sista ronden av Rocket Mortgage Classic i Detroit. Tony Finau har möjligheten att vinna för andra veckan i rad på PGA Tour och delar ledningen på 21 under par med kanadensaren Taylor Pendrith. Tätduon har fyra slag ner till ensamma trean Cameron Young. Henrik Norlander hade en fin ”Moving day” och klättrade 35 placeringar efter 66 slag (-6) på lördagen. Norlander är delad 24:a inför sista ronden på nio under par. David Lingmerth delar 60:e plats på fem under par.

LPGA TOUR/LET.

Fransyskan Celine Boutier och nyazeeländskan Lydia Ko delar ledningen efter tre ronder av Women´s Scottish Open på 15 under par. Ko hade inte gjort en enda bogey på Dundonald Links efter 36 hål men under tredje ronden kom tävlingens första på det tredje hålet. Anna Nordqvist och Madelene Sagström delar 41:a plats på fyra under par, elva slag bakom Ko och Boutier.

– Det var garanterat svårare idag, mer tryck i vinden och jag hanterade det inte superbra, lite för dålig från tee. Jag tror att alla har problem på greenerna, det är svårt att sätta puttar, sa Sagström efter sin rond på ett över par.

Anna Nordqvist gick tre under par på lördagen och var förhållandevis nöjd.

– Jag slog bollen väldigt stabilt idag. Det blåser lite mer idag och jag missade bara tre greener och inte så många fairway heller. Och gjorde tre riktigt bra birdies sista nio från inom en och en halv meter så det var kanon.

DP WORLD TOUR.

Jens Dantorp fortsätter att rada upp fina ronder och lördagens bogeyfria 69:a i vind på Torrance Course var inget undantag. Dantorp jagar sin första seger på DP World Tour och går ut två slag bakom amerikanen Sean Crocker under avslutningsronden i St Andrews. Läs mer om Hero Open här.

LIV GOLF.

Det är ensamt svenskt i topp i den tredje LIV-tävlingen på Trump National GC i Bedminster, New Jersey. Trots en tidig dubbelbogey gick Henrik Stenson runt på 69 slag (-2) under andra ronden och med sina nio under par totalt leder Stenson med tre slag före amerikanen Dustin Johnson inför sista 18 hålen.

– Det var en stabil rond även om jag inte hade mitt bästa spel och fick en tuff start. I slutänden var det en bra dubbelbogey efter att ha slagit utslaget in i buskarna på trean. Det är en tuff bana och den spelades lite svårare med vinden idag så jag är nöjd totalt sett, sa Stenson efter sin rond.

Patrick Reed, Carlos Ortiz och Talor Gooch delar tredjeplatsen på fem under par.

CHALLENGE TOUR.

Engelsmannen Todd Clements har skaffat sig fem slags ledning inför sista ronden av Irish Challenge på The K Club. Robin Petersson är bästa svenska spelare på delad 25:e plats, elva slag bakom Clements.

EPSON TOUR.

Louise Ridderström kan ta sin bästa placering för året och ligger fyra inför sista ronden av Firekeepers Casino Hotel Championship. Ridderström gick runt på en bogeyfri 66:a andra ronden och är bara ett slag bakom tre spelare som delar ledningen, amerikanskorna Rachel Rohanna och Gina Kim samt kinesiskan Xiaowen Yin, är alla nio under par. Linnea Ström delar 24:e plats på tre under par.

LEGENDS TOUR.

Jarmo Sandelin är delad 12:a och Michael Jonzon delad 15:e inför sista ronden av JCB Championship i England. I ledningen finns tyske Alex Cejka på nio under par, fem respektive sex slag före svenskarna.Text: Svensk Golf • 2022-07-31
TournyttChallenge TourDP World TourEpson TourEuropean Legends TourHenrik StensonLadies European TourLIV Golf Invitational SeriesLPGA TourPGA TourTournytt
Rulla till toppen