Luke Donald planerar ett slag i veckans PGA Tour-tävling. Om uppgifterna stämmer väntar större planeringsuppdrag för engelsmannen framöver. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Luke Donald: ”Skulle inte göra en Henrik”

Om engelsmannen får uppdraget planerar han att fullfölja det.

Text: • 2022-07-29 Uppdaterad 2022-07-29

Mycket talar för att det blir Luke Donald som tar över efter Henrik Stenson som Ryder Cup-kapten för Europa till 2023 års upplaga. 
44-åringen ska enligt Telegraph vara så gott som klar för jobbet och förväntas behålla Thomas Björn och Edoardo Molinari som Stenson utsåg till vicekaptener.

Donald var förvånad att Stenson valde LIV framför Ryder Cup-jobbet.
– Jag har haft några av mina bästa stunder på golfbanan i Ryder Cup. Vilken fantastisk ära det är att representera Europa som spelare och jag skulle älska att bli kapten. Det skulle också vara en stor ära. Jag blev förvånad över att han visade intresse om hans plan var att gå till LIV. Jag hatar att prata om rykten, men ryktena sa att han hade varit i kontakt med den rivaliserande touren och han var väldigt intresserad. Och jag tror att alla visste det. Europatouren visste det och de tog uppenbarligen hans ord på att han inte skulle göra det. Vi måste alla underteckna en klausul eller kontrakt som säger att vi inte kommer att ha något att göra med LIV. Jag är besviken, sa Donald efter första ronden i veckans PGA Tour-tävling Rocket Mortgage Classic. 

Han har förståelse för att vissa spelare går till LIV med tanke på var de befinner sig i sina karriär. Donald själv har blivit tillfrågad men tackade nej.
– Sköt ner det ganska snabbt. Tack, men nej tack. 

Om han blir den som tar över efter Stenson utlovar Luke Donald att han inte kommer att stå för några dramatiska överraskningar.
– Om jag får kaptensjobbet så kommer jag stå fast vid mitt ord och fullfölja det. Låt mig säga så här, jag skulle inte göra en Henrik. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-07-29
TournyttHenrik StensonLuke DonaldRyder CupTournytt
Scroll to Top