Paul Casey gör LIV-debut på fredag. Foto: Getty Images

LIV Golf

Casey: ”Vi försöker inte skada spelet”

Nyblivne LIV-spelaren riktar kritik mot cheferna på DP World Tour.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-28 Uppdaterad 2022-07-28

Paul Casey gör i likhet med Henrik Stenson debut i veckans LIV Golf Invitational Series-tävling, som spelas på Trump National Golf Club i Bedminster, New Jersey. 
Paul Casey återfinns i laget ”Crushers GC” där Bryson DeChambeau är kapten medan Henrik Stenson tar plats i Lee Westwoods ”Majesticks GC”. 

När Casey beslutade sig för att gå över till LIV Golf stod det klart vad konsekvenserna skulle bli. Under LIV Golfs presskonferens inför veckans tävling fick Casey frågan om han skulle känna ansvar eller ånger om en stor spelarflykt till LIV allvarligt skadade eller skulle innebära slutet för PGA Tour eller DP World Tour. Casey svarade med att stötta sina LIV-kollegor och riktar istället kritik mot DP World Tours vd Keith Pelley och Ryder Cup-direktören Guy Kinnings.
– Det är klart att spelarna fattar sina egna beslut. Men spelarna försöker inte skada spelet. Vi överlåter detta till de som ansvarar för touren. I det här fallet Mr Pelley och Mr Kinnings. Jag skulle faktiskt kunna ställa några frågor till dem. Vi skulle kunna fråga Mr Kinnings varför förhållandet försämrades mellan DP World Tour och Saudi Golf. Vi har många frågor, men just nu verkar de alla komma vår väg, inte hans väg, säger Casey. 

Den 45-årige engelsmannen har suttit med i bägge tourernas spelarråd under sin karriär och har varit UNICEF-ambassadör. Han har även besökt Saudiarabien ett par gånger.
– Jag har varit i kungariket ett par gånger och har sett förändringar ske i kungariket, så jag kan med tillförsikt säga att det vi gör har en positiv effekt, säger Casey.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-28
TournyttGuy KinningsKeith PelleyLIV Golf Invitational SeriesPaul CaseyTournytt
Rulla till toppen