Kate och Justin Rose utvecklar sitt samarbete med Ladies European Tour // Foto: LETAS

Ladies European Tour

Paret Rose fördjupar samarbetet med damtourerna

Rose Ladies Open blir näst största tävlingen på LETAS 2022.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-26 Uppdaterad 2022-07-26

För ett par år sedan grundade Kate och Justin Rose en serie damtävlingar som gick under namnet Rose Ladies Series. Idén kom till när Kate läste om den engelska tourspelaren Liz Young som sökte tävlingstillfällen under pandemin. Paret Rose gick in med egna pengar och fick snart stöd av ett flertal företag och så småningom växte Rose Ladies Series fram som ett tidigt alternativ för damproffs på första eller andra trappsteget i karriären. Nu tar man konceptet och lyfter det ett steg upp och gör det till den näst största tävlingen på nästa års LET Access Series (LETAS). Rose Ladies Open spelas den 23-25 september på Melbourne Course på Brocket Hall norr om London och har en total prissumma på 65 000 euro, den näst största efter Tourfinalen.

– Det ska bli jättespännande att göra detta efter framgångarna med Rose Ladies Series. Vi vill fortsätta att få golfen att växa och att skapa större möjligheter för damspelare att utvecklas via LETAS. Motivationen är att öka jämlikheten genom att skapa möjligheter för damer att synas och få den uppmärksamhet de förtjänar och så småningom kunna nå Ladies European Tour, skriver Kate och Justin Rose i ett pressmeddelande.

Alexandra Armas, Vd för Ladies European Tour, är nöjd med samarbetet.

– Vi är förtjusta över att välkomna Rose Ladies Open in i schemat på LETAS. Kate och Justins fortsatta engagemang och stöd för damgolfen har varit fantastiskt, skriver hon.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-26
TournyttAlexandra ArmasJustin RoseKate RoseLadies European TourLETASRose Ladies OpenTournytt
Rulla till toppen