LIV Golf Invitational Series värvar inte bara spelare, nu bygger man ett nytt produktionsteam för att förbättra sändningarna // Foto: Getty Images

LIV Golf Invitational Series

LIV Golf värvar ihop nytt TV-team

"Vore kul att hoppa på en cirkus med de här killarna"

Text: Martin Strömberg • 2022-07-24 Uppdaterad 2022-07-24

LIV Golf Invitational har vänt upp och ner på golfvärlden på kort tid och skrivit kontrakt med en mängd spelare från PGA Tour och DP World Tour, senast i redan var svenske majorsegraren och tidigare Ryder Cup-kaptenen, Henrik Stenson. Man har bara spelat två tävlingar hittills med den tredje på gång i New York om exakt en vecka och nu stärker LIV upp laguppställningen även när det gäller själva TV-produktionen. Enligt New York Post är förre DP World Tour-spelaren och Ryder Cup-spelaren från 1991, David Feherty, klar för en roll inom organisationen. Den nu 63-åriga nordirländaren har haft en karriär inom CBS, NBC och Golfchannel och har dessutom drivit sin egen talkshow Feherty på Golfchannel.

– Vi vill tacka David för hans stora bidrag till golfsporten via NBC och Golfchannel i över tio år och önskar honom all lycka i framtiden, skriver en talesperson för NBC, enligt Golf Digest.

Senare avslöjade också den amerikanska programledaren och trefaldiga segraren på PGA Tour Champions, Gary McCord, att han kontaktats av LIV. McCord, nu 74 år gammal, fick inte förlängt kontrakt med CBS 2019 och har sedan dess arbetat tillsammans med Feherty och Drew Stoltz i Radioprogrammet The Dry Heave.

– Vid min ålder måste man alltid lyssna när någon vill erbjuda dig ett jobb. Just nu lyssnar jag bara men det finns potential att göra riktigt bra underhållning av det här och det skulle vara kul att hoppa på ännu en cirkus med de här killarna, säger McCord enligt Golf Digest.

Sedan tidigare har också basketlegendaren, golfälskaren och TV-personligheten Charles Barkley bekräftat att han för samtal med LIV Golf om ett eventuellt jobb.Text: Martin Strömberg • 2022-07-24
TournyttCharles BarkleyDavid FehertyGary McCordLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen