Stenson blir av med sponsor efter bytet till LIV. Foto: Getty Images

Sponsor lämnar Henrik Stenson

Under nästa veckas LIV-tävling väntar en annorlunda look på svenskens keps.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-22 Uppdaterad 2022-07-22

Efter bytet till LIV Golf, som lett till att Henrik Stenson blir av med kaptensuppdraget i Ryder Cup, har en av hans största sponsorer valt att avsluta samarbetet, rapporterar ESPN.
Det är försäkringsbolaget Mutual of Omaha som sagt upp avtalet, vilket medför att deras logga som prytt framsidan på Stensons keps i flera år nu försvinner. Anledningen ska vara direkt kopplat till hans övergång till LIV-touren.
Beslutet ska ha tagits i samförstånd med svensken och samarbetet avslutas med omedelbar verkan. 

Sedan LIV Golf drog igång har flera spelare blivit av med sina sponsorer. Bridgestone avslutade samarbetet med Bryson DeChambeau. PxG lämnade Patrick Reed. Graeme McDowell och Dustin Johnson blev av med RBC, The Royal Bank of Canada. Phil Mickelson var under stora delar av sin karriär förknippad med KPMG men de var snabba att lämna honom.

Henrik Stenson gör sin debut på LIV Golf Invitational Series nästa vecka på Donald Trumps bana i Bedminster, New Jersey.
Stenson ska enligt uppgift till Telegraph ha fått 40 miljoner dollar för att gå med i nya touren.
Nästa vecka har han chans att vinna och kan då inkassera 4 miljoner dollar i första pris. Kommer han sist (48 spelare) skrivs en check på 120 000 dollar oavsett resultat.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-22
TournyttHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen