Harringtons kaptensstab 2021. Luke Donald, Graeme McDowell, Padraig Harrington, Martin Kaymer, Henrik Stenson, Robert Karlsson. McDowell, Kaymer och Stenson har gått till LIV. Donald är en av de starkaste kandidaterna att ta över efter Stenson som Europas nästa Ryder Cup-kapten. Arkivbild: Getty Images

Harrington: ”Han valde Ryder Cup framför LIV på grund av risken att LIV inte skulle bli av”

Tidigare Ryder Cup-kaptenen besviken på Henrik Stenson och tycker att han skulle gjort sitt jobb först och sedan göra vad han vill.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-21 Uppdaterad 2022-07-21

Padraig Harrington ledde Europa i senaste Ryder Cup. Den trefaldige majorvinnaren sitter med i kommittén som väljer kapten för Europas Ryder Cup-lag. 

I en intervju med Sky Sports inför veckans Senior Open på Gleneagles uttrycker Harrington besvikelse och förvåning över Henrik Stensons beslut att gå till LIV Golf.
– När Henrik skrev på för att bli Ryder Cup-kapten var han en av nyckelspelarna som uppvaktades av LIV och han valde helt klart Ryder Cup framför LIV på grund av risken att LIV inte skulle bli av, säger Harrington till Sky Sports och fortsätter:
– Nu när det inte finns någon risk med LIV, eller en minimal risk, LIV är här för att stanna och det kommer att vara normalt om några år, har han hoppat av. Så ja, han kunde ha väntat ytterligare 15 månader. Jag har inga problem med att han tar pengarna, men han skrev på ett avtal, vänta bara 15 månader, gör ditt jobb och gå sedan vidare.

Henrik Stenson uttrycker själv i ett uttalande på sina sociala medier att intresset för LIV funnits en längre tid och att han önskat att han kunnat fortsätta som Ryder Cup-kapten och gå till LIV.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-21
TournyttHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesPadraig HarringtonRyder CupTournytt
Rulla till toppen