Felix Norrman slutade tvåa i U.S. Adaptive Open. Foto: USGA

Paragolf

Felix Norrman tvåa efter särspel

Det blev en ny 69-rond för svensken som tog sig till särspel mot mästerskapets mest stabile spelare.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-21 Uppdaterad 2022-07-21

Felix Norrman slutade på andra plats i första upplagan av U.S. Adaptive Open som spelades på Pinehurst No.6. 
Norrman fick en trevande start på tävlingen med 75 slag första ronden av tre. Andra och tredje ronden gick desto bättre och svensken hade 69 slag två dagar i rad. Han slutade totalt tre under par och tog sig in i särspel mot sydkoreanen Simon Lee som stått för tre raka 71-ronder. 

Under sista ronden spelade Norrman snäppet bättre än Lee och åt upp sydkoreanens tvåslagsledning. Spelarna turades sedan om att vara i ledning och det var upplagt för en rafflande avslutning. Efter att båda två räddat par på 18 behövde tävlingen avgöras i ett särspel över två hål. Lee tog kommandot med en birdie på 17, Norrman kunde inte svara. Lee säkrade sedan segern med par på 18. 

Norrman var trots särspelsförlusten väldigt nöjd med sin tävling. 
– Jag tror att det här är den bästa golfen jag spelat på några år. Det var riktigt roligt att spela med Simon, han är en väldigt duktig spelare, säger Norrman till USGA. 

Rasmus Lia slutade på delad tolfte plats efter 79 slag sista ronden, totalt 17 över par.
Joakim Björkman stod för sin bästa rond i tävlingen, 78 slag. Det gjorde att han slutade ensam 24:a, totalt 26 över par.

78 män och 18 kvinnor spelade första upplagan av U.S. Adaptive Open. Amerikanskan Kim Moore vann damklassen med åtta slags marginal. 

– I sina klasser efter funktionshinder kom Felix Norman t1, Joakim Björkman 2:a och Rasmus Lia 4:a. Så vi är ganska nöjda och glada när vi lämnar Pinehurst. Vi tar med oss en massa lärdomar av att spela stora mästerskap, säger coachen Daniel Stark till Swedish Golf Team.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-21
TournyttFelix NorrmanJoakim BjörkmanParagolfRasmus LiaTournytt
Scroll to Top