Alex Norén gjorde det bästa av veckan och slutade tvåa för andra gången i karriären. Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén snubblande nära första segern – tvåa efter spurt sista dagen

Alex Norén gjorde det bästa av veckan efter beslutet att lämna St Andrews.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-18 Uppdaterad 2022-07-18

Istället för att stanna kvar och hoppas på det bästa, valde Alex Norén att som förste reserv lämna Skottland och The Open för att spela Barracuda Championship. Med facit i hand, ett väldigt bra beslut. 

Alex Norén slutade tvåa i Barracuda Championship och var väldigt nära att ta sin första seger på PGA Tour. Tävlingen samarrangeras med DP World Tour och har en speciell spelform – modified stableford: 

Albatross: 8 poäng
Eagle: 5 poäng
Birdie: 2 poäng
Par: 0 poäng
Bogey: -1 poäng
Dubbelbogey eller mer: -3 poäng

Alex Norén låg på tredje plats inför avslutningen på Tahoe Mountain Club i nordöstra Kalifornien. Han hade nio poäng att plocka in på ledande Chez Reavie. Den nyblivne 40-åringen gjorde en rejäl spurt och efter åtta birdies, två bogeys och resten par fick Norén ihop hela 14 poäng. Reavie spelade inte lika bra men hans sex poäng (fyra birdies, två bogeys) räckte för att vinna med en ynka poäng före svensken. 

Norén var nöjd efter ronden. 
– Det är fantastiskt. Jag älskar den här banan. Det var lurigt idag i vinden. Det blev en en poäng för lite, men det är så det är, säger Norén till touren. 

Han ångrar inte beslutet att lämna St Andrews.
– Det blev rätt beslut i slutändan. Det har varit en turbulent vecka såklart men så fort du klarar kvalgränsen tänker du att det här kommer vara en bra vecka oavsett, och sen spelade jag bra hela helgen och stormtrivdes på banan idag. När min agent messade mig i torsdags natt att Rose dragit sig ur och sen kommer jag hit och börjar med par och bogey så tänkte jag, herregud, det här händer inte, säger Norén. 

Andraplatsen var Noréns andra på PGA Tour i karriären. Han fick 4,2 miljoner kronor för bedriften och klättrade från plats 76 till 56 på FedExCup-rankingen. Nu väntar tre veckor ledigt för Norén och uppladdning inför slutspelet som drar igång med FedEx St. Jude Championship 11–14 augusti.  

Henrik Norlander slutade 31:a och David Lingmerth 64:a.

Resultat


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-18
TournyttAlex NorénDP World TourPGA TourTournytt
Rulla till toppen