Henrik Norlander jagar sin första seger på PGA Tour i Kalifornien // Foto: Getty Images

Toursvepet – Norlander storspelar i Kalifornien

Svensken delar andraplatsen efter två ronder av Barracuda Open.

Text: Svensk Golf • 2022-07-16 Uppdaterad 2022-07-16

Här hittar ni veckans ledartavlor

THE OPEN CHAMPIONSHIP

Australiensaren Cameron Smith leder efter två ronder av den 150:e upplagan av The Open på Old Course i St Andrews. Smith gick runt på 64 slag andra ronden och med sina 13 under par är han två slag före amerikanen Cameron Young. På delad tredjeplats finns norske Viktor Hovland tillsammans med nordirländaren Rory McIlroy. Läs mer om Hovland här. Tiger Woods fick tyvärr lämna tävlingen efter ronder på 78-75 och det var ett känslosamt avsked för Woods som efteråt berättade att han var osäker på om han kommer att klara av att spela The Open nästa gång det spelas i St Andrews.

PGA TOUR/DP WORLD TOUR

Parallellt med The Open spelas Barracuda Open som samarrangeras mellan PGA Tour och DP World Tour i Kalifornien. Vi hade sju svenska spelare till start och tre klarade kvalgränsen i tävlingen som spelas som en modifierad poängbogey. Henrik Norlander är delad tvåa efter 36 hål på 25 poäng, tre poäng bakom ledande amerikanen Chez Reavie. Norlander samlade in 14 poäng andra ronden efter sju birdies och resten par.

– Jag slog en hel del bra slag och satte en del fina puttar så det var roligt. Jag har haft ett tungt år och ofta legat runt kvalgränsen och när man missar några så sätter det sig i huvudet och jag hamnade i en dålig cirkel. Jag har varit för hård mot mig själv och ofta för kritisk men jag gillar verkligen den här banan och det här formatet är ganska avkopplande, sa Norlander efter sin fina rond.

Näst bästa svensk är Alex Norén på en delad elfteplats på 16 poäng och David Lingmerth är delad 54:a på åtta poäng.

LPGA TOUR

Det är parspel som gäller den här veckan på LPGA Tour i Dow Great Lakes Bay Invitational. Efter första rondens foursome ledde det svenska paret med Madelene Sagström och Annika Sörenstam på 65 slag men de två följande ronderna gick lite trögare. Det blev 66 slag i fyrboll/bästboll och sedan en 72-rond i foursome och med sju under par totalt är svenskorna på en delad 18:e plats. Frida Kinhult och Linnea Johansson har haft ronderna 68-66-70 och delar 22:a plats på sex under par. I toppen finns amerikanskorna Jennifer Kupcho och Lizette Salas på 17 under par, fyra slag före finländskan Matilda Castren i par med Kelly Tan från Malaysia.

KORN FERRY TOUR

Vincent Norrman är fem slag bakom ledande amerikanen Austin Eckroat efter två ronder av Memorial Health Championship, på en delad 13:e plats. Norrman gick andra ronden på 64 slag (-7) och är just nu på en 22:a plats på KFT:s Order of Merit. Daniel Chopra (70-69) samt Pontus Nyholm (72-71) missade kvalgränsen den här veckan.

LADIES EUROPEAN TOUR

Anna Nordqvist är bästa svenska på delad elfteplats efter två ronder av Big Green Egg Open i Holland. Nordqvist är två under par och sex slag bakom ledande australiensiskan Whitney Hillier. Elin Arvidsson är ett under par på delad 13:e plats.

CHALLENGE TOUR

Jens Fahrbring är bäste svensk på en delad sjundeplats efter halva Euram Bank Open i Ramsau, Österrike. Fahrbring har haft ronder på 67-68 och är med sina fem under par tre slag bakom ledande spanjoren Emilio Cuartero Blanco. Mikael Lundberg (67-69) gör ännu en bra tävling och delar tiondeplatsen på fyra under par.

LEGENDS TOUR

Magnus Persson Atlevi är delad sjua, tillsammans med bland andra tyske Bernhard langer, efter första ronden av WINSTONgolf Senior Open i tyska Vorbeck. Hemmaspelaren Sven Struver leder på fem under par, tre slag före Persson Atlevi.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-07-16
TournyttChallenge TourDP World TourEuropean Legends TourHenrik NorlanderKorn Ferry TourPGA TourThe OpenTournytt
Rulla till toppen