Ian Poulter fick till ett bra resultat första ronden av The Open och hörde inte att delar av publiken buade åt honom. Foto: Getty Images

The Open Championship

Ian Poulter häcklad på första tee – ”Hörde inte”

Spelaren själv menar tvärtom att han fick ett varmt välkomnande.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-14 Uppdaterad 2022-07-14

Engelsmannen Ian Poulter, 46, är en av flera spelare i veckans startfält som gått över till nya touren LIV Golf. Förra veckan kom han in i fältet till Genesis Scottish Open när en domstol sköt upp avstängningen som DP World Tour belagt honom med efter övergången till LIV.

När han på torsdagsmorgonen presenterades av startern på första tee inför första ronden av The Open Championship hördes höga burop. 
Poulter missade sedan en av golfvärldens bredaste fairway och slog nästan out of bounds. 
Därefter kom spelet igång och han kom in på 69 slag, tre under par. 
Efteråt var Poulter förvånad över frågorna om buropen.
– Det hörde jag inte. Jag tycker faktiskt att jag fick ett varmt välkomnande på första tee om jag ska vara ärlig. Det enda jag hörde var applåder, säger Poulter. 

Poulter fick sedan frågor om LIV Golf men ville inte gå in på vad som sagts av bland andra Tiger Woods. Återigen för att Poulter varken hört eller läst.
– Jag har medvetet inte tittat på kommentarerna. Du kan berätta för mig men jag kommer inte lyssna. Jag är här för att spela golf. Det här kan vara sista gången jag spelar Open på St Andrews så jag försöker njuta av det. Alla som spelar drömmer om att hålla i Claret Jug. Självklart skulle jag älska att få göra det på söndag.

Aktuell ledartavla 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från The Open:


Text: Olof Åsgård • 2022-07-14
TournyttIan PoulterLIV Golf Invitational SeriesOld Course St AndrewsThe OpenTournytt
Rulla till toppen