Bryson DeChambeau spelar in på The Old Course. Foto: Getty Images

The Open Championship

Sponsor lämnar Bryson DeChambeau

Istället för involvering i produktutveckling blev det tack och adjö.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-13 Uppdaterad 2022-07-13

Bridgestone bekräftar att sponsorkontraktet med Bryson DeChambeau har avbrutits. Bolltillverkaren plockade in amerikanen i sitt stall under 2016 när DeChambeau blev proffs och öppnade dörren för att han skulle bidra i produktutvecklingen av nya bollar. Något som nu inte realiseras när det står klart att Bridgestone inte längre kommer att använda honom som ambassadör för varumärket. I ett uttalande till Golf.com bekräftar företaget att detta beror på Bryson DeChambeaus övergång till LIV Golf:
Eftersom Bryson DeChambeau inte länge kommer att delta i dessa tävlingar har Bridgestone och Bryson DeChambeau beslutat sig för att avsluta ambassadörskapet.


Bryson DeChambeaus golfår hittills 

Januari: Startar året som världsfemma.
Februari: Drar sig ur PIF Saudi International på grund av skador.
Mars: Omgärdas av LIV Golf-rykten och deklarerar att han ämnar att stanna på PGA Tour.
April: Kommer tillbaka i slutet av mars, spelar The Masters i april trots uppenbara skadeproblem. Missar kvalgränsen. Opererar handen den 14 april.
Maj: Planerar att spela PGA Championship i mitten av maj men drar sig ur i sista stund på grund av att han inte återhämtat sig ännu.
Juni: Spelar Memorial Tournament men missar kvalgränsen. Meddelar att han kommer gå till LIV Golf och spela tourens andra deltävling i Portland i slutet av juni.
Spelar och missar kvalgränsen i U.S. Open i mitten av juni.
Juli: Spelar och kommer tia i LIV-debuten 30 juni–2 juli. Kastas ut av PGA Tour.
12 juli: Har fallit till 35:e plats på världsrankingen. Mitt under amerikanens förberedelser för The Open så plockar bollsponsorn Bridgestone bort DeChambeau från sitt ”Tour Team” där Tiger Woods, Jason Day, Lexi Thompson, Fred Couples och Matt Kuchar ingår. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från The Open:


Text: Olof Åsgård • 2022-07-13
TournyttBridgestoneBryson DeChambeauThe OpenTournytt
Rulla till toppen