Alexander Björk kommer in i Open-veckan med gott självförtroende efter bra spel senaste tiden // Foto: Getty Images

The Open Championship

Björk: ”En helt annan bana vi spelar”

Björk positiv efter senaste tidens formbesked.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-13 Uppdaterad 2022-07-13

Det är dags för Alexander Björk att göra sin första start i The Open när tävlingen spelas på St Andrews Old Course. Björk spelade The Open 2017-19 med tre missade kvalgränser som facit men det är en positiv Björk som går in i den här majorveckan.

– Det känns helt ok. Jag har slagit bollen bra senaste månaderna och nu ska bara scorerna falla på plats också, berättar Björk.

Han var länge med strax bakom tätskiktet förra veckan i Scottish Open på The Renaissance Club och var dessutom på en delad 20:e plats i Irish Open veckan före. Björk har spelat Old Course tidigare under Dunhill Links men det går knappt att jämföra Old Course under en Open-vecka med hur den spelas under Dunhill Links. Vare sig när det gäller hur den spelas eller hur den sätts upp.

– Det är väldigt stor skillnad. Banan är extremt torr och hård nu och det kommer att bli väldigt annorlunda samt att det gissningsvis kommer att vara betydligt tuffare pinnar den här veckan. Så det blir som en helt annan bana vi spelar. Det blir viktigt att hitta rätt längdkontroll på inspel och puttar och att tänka rätt när det gäller vinden, studs och rull, säger Björk.

Alexander Björk spelar de två första ronderna med Oliver Farr, från Wales, och engelsmannen Matthew Ford. På torsdagen går de ut klockan 12.15, svensk tid och på fredagen har de allra sista starttiden 17.15, svensk tid.

Senaste från The Open:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-13
TournyttAlexander BjörkDP World TourOld Course St AndrewsPGA TourThe OpenTournytt
Rulla till toppen