Trots fyra treputtar andra ronden har Maja Stark gett sig ett bra utgångsläge inför helgens spel i Spanien // Foto: Tristan Jones /LET

Tournytt

Toursvepet – Stark på segerjakt igen

Fyra svenskor topp tio inför helgens spel på Ladies European Tour.

Text: Svensk Golf • 2022-07-09 Uppdaterad 2022-07-09


Veckans ledartavlor hittar du här

Ladies European Tour

Spanjorskan Carlota Ciganda skaffade sig ett grepp om Estrella Damm Ladies Open under andra dagens spel. Ciganda gick runt på 67 slag och med 12 under par totalt är hon fem slag före skotskan Michele Thompson, tyska Magdalena Simmermacher och svenska Maja Stark. Också Stark gick på 67 slag andra ronden men tyckte att det var en hel del som inte stämde perfekt.

– Det var lite kämpigt idag och jag hade bland annat fyra treputtar och tyckte att jag spelade svagt. Mot slutet fick jag äntligen i lite puttar och det var kul. Nu känner jag att jag behöver gå till gymmet och övningsgreenen i kväll, sa den svenska titelförsvararen efter sin rond.

Stark vann ju senaste tävlingen German Masters i Tyskland och har redan fyra LET-segrar på 16 starter i karriären. Elin Arvidsson spelar också bra i Spanien och är ensam femma på sex under par. Ledaren från första ronden, Jessica Karlsson, är delad sexa på fem under par och Sofie Bringner är delad nia på fyra under.

DP World Tour/PGA Tour

Amerikanen Cameron Tringale hade en tuffare andra dag på The Renaissance Club. Efter nio under par och delat banrekord första ronden gick Tringale runt på 72 slag (+2) andra dagen men behåller ändå en klar ledning med tre slag halvvägs in i Scottish Open. Tringale är två slag före landsmännen Gary Woodland och Doug Ghim. 
Åtta svenskar deltar i den samarrangerade tävlingen och fyra klarade kvalgränsen. Alexander Björk, Sebastian Söderberg och Alex Norén är alla ett över par totalt och åtta slag bakom Tringale. Rikard Karlberg är på delad 49:e plats på tre över par. 

PGA Tour/DP World Tour

Parallellt med Scottish Open samarrangerar PGA Tour och DP World Tour också Barbasol Championship och precis som i Scottish Open finns det tre Open-platser på spel. Andra ronden i ett regndrabbat Kentucky blev dock försenad och när spelet bröts på grund av mörker på fredagskvällen fanns många spelare kvar ute på banan. Adam Svensson, kanadensaren med svenska föräldrar, hann dock spela klart och med sina 15 under par har han just nu två slags ledning före Trey Mullinax, som bara spelat 13 hål andra ronden. Bäst av de svenska spelarna är David Lingmerth, som delar 49:e plats med sex hål kvar av andra ronden. Niklas Lemke och Richard S Johnson delar 79:e plats men båda har gott om hål kvar att spela och har god möjlighet att klättra upp på rätt sida om kvalgränsen.

Challenge Tour

Mikael Lundberg är bäst av svenskarna efter två ronder av veckans CT-tävling, Le Vaudreuil i Frankrike. Lundberg är sex under par efter två ronder och delar tiondeplatsen, fyra slag bakom ledande engelsmannen Nathan Kimsey. Jesper Svensson och Christopher Feldborg Nielsen är ytterligare ett slag bakom, på fem under par, och delad 13:e plats.

 Epson Tour

Linnea Ström är på en delad 13:e plats efter första ronden av Twin Bridges Championship i New York. Ström är på par och fem slag bakom ledande amerikanskan Lucy Li. Michaela Finn är på delad 20:e plats och Beatrice Wallin på delad 35:e plats.

PGA Tour Champions

Fyra spelare delar ledningen i veckans Seniors Players Championship. Steven Alker, Tim Petrovic, Alex Cejka och Joe Durant är alla sex under par och ett slag före fyra spelare på fem under. Enda svensken, Jesper Parnevik, är delad 68:a, 14 slag från ledningen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-07-09
TournyttChallenge TourDP World TourEpson TourLadies European TourPGA TourTournytt
Scroll to Top