Jessica Karlssons fina form håller i sig. Foto: LET

Tournytt

Toursvepet – Svenskorna anfaller på bred front

Den svenska dominansen på Ladies European Tour fortsätter.

Text: Svensk Golf • 2022-07-08 Uppdaterad 2022-07-08


Veckans ledartavlor hittar du här

Ladies European Tour

Den svenska dominansen fortsätter och Jessica Karlssons fina form håller i sig. Efter första ronden i Estrella Damm Ladies Open är Karlsson i delad ledning på sju under par tillsammans med spanjorskan Carlota Ciganda.
Förra veckan slutade Karlsson tvåa bakom Maja Stark i German Masters. Stark har återigen inlett lovande och är delad 18:e på två under par, men den placeringen gör att Race to Costa del Sol-ledande Stark bara är fjärde bästa svenska. Moa Folke och Elin Arvidsson är på delad tredje plats, tre slag bakom ledarduon. 
Dessutom är Caroline Hedwall och Sofie Bringner delad 26, ett under par. 

Jessica Karlsson var nöjd efter ronden och har släppt besvikelsen från förra veckan. 
– Jag satte många långa puttar idag. Det känns skönt att veta att jag kan skjuta lågt. Jag har varit lite besviken senaste dagarna men har försökt att glömma bort det och fokusera på den här veckan, säger Karlsson till touren.

DP World Tour/PGA Tour

Amerikanen Cameron Tringale rivstartade Genesis Scottish Open med 61 slag, nio under par och delat banrekord på The Renaissance Club. Han var bogeyfri och leder med tre slag före landsmannen Gary Woodland. 
Åtta svenskar deltar i den samarrangerade tävlingen och Alexander Björk har startat bäst. Björk gick två under par och är delad 15:e. 
Björk är tillsammans med Henrik Stenson (+4 första ronden) de enda två svenskar som är klara för nästa The Open nästa vecka. Det krävs mycket bättre spel i fortsättningen om vi ska få in fler svenskar via Scottish Open. De tre främsta som slutar topp tio och som inte tidigare är kvalificerade får varsin plats på Old Course.

PGA Tour/DP World Tour

PGA Tour och DP World Tour samarrangerar även Barbasol Championship och även här är det tre Open-platser på spel. Niklas Lemke är bäste svensk efter första ronden. Lemke inledde starkt och var tre under par efter fem spelade hål. Det blev till slut 67 slag, fem under par för Lemke som är delad 22:a, fem slag bakom ledande kanadensaren Adam Svensson (svenska föräldrar).
David Lingmerth var ett slag sämre än Lemke, fyra under par och är delad 34.
Richard S Johnson inledde sin förstarond strålande och var fyra under par och i tillfällig ledning efter sju hål. Han tappade sedan mot slutet av ronden och signerade scorekortet på 70 slag, två under par, vilket räcker till en delad 71:a plats.

Challenge Tour

Nio av totalt 16 svenska spelare gick under par första dagen av Le Vaudreuil Golf Challenge och det ser ut att bli mycket svenskt på ledartavlan i helgen. Allra bäst av svenskarna spelade Mikael Lundberg som är delad åtta på fyra under par, tre slag bakom ledaren Craig Ross.
Christofer Blomstrand, Anton Karlsson, Robin Petersson och Jesper Svensson delar alla 15:e plats på tre under par. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-07-08
TournyttChallenge TourDP World TourLadies European TourPGA TourTournyttToursvepet
Rulla till toppen